ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Трампа звинуватили журналістів та протестувальників у тому, що на його мітинг прийшло мало людей

22.06.2020, 10:21
Фото – AP / Evan Vucc
Фото – AP / Evan Vucc

Передвиборчий штаб президента США Дональда Трампа 21 червня звинуватив журналістів та учасників протестів у тому, що на його мітинг у Талсі, штат Оклахома, прийшло мало людей, повідомляє Радіо Свобода.

За даними Департаменту пожежної безпеки Талсі, на які посилаються американські ЗМІ, на зустріч із президентом 20 червня прийшло близько 6200 людей.

Натомість у штабі Трампа сподівалися, що приміщення, розраховане на 19 тисяч відвідувачів, буде заповнене. Команда президента також стверджує, що на подію зареєструвалися сотні тисяч людей, а отже, вона викликала масовий ентузіазм серед прихильників Трампа.

Однак, як повідомляє видання The Hill, навіть у штабі президента визнали, що кількість присутніх була нижчою за можливості зали, хоча наводять дані, відмінні від інформації міської влади, – 12 тисяч людей, які нібито пройшли через металодетектори на вході.

Кампанія Трампа скасувала подію на відкритому повітрі, розраховану на тих, кому не вистачить місця в приміщенні: на неї ніхто не прийшов.

Директор кампанії Трампа з комунікацій Тім Мерто заявив, що доступу прихильників президента на місце проведення події заважали протестувальники та медіа. Він звинуватив учасників протестів у тому, що вони не дозволили охочим пройти металодетектори та потрапити на мітинг.

“Радикальні протестувальники разом із безжальним натиском медіа намагалися відлякати прихильників президента. Ми пишаємося тисячами тих, хто не піддався”, – додав Мерто.

Менеджер кампанії Трампа Бред Паскаль звинуватив “фейкові медіа” в тому, що вони повідомляли про небезпеку зібрання в закритому приміщенні під час пандемії коронавірусної хвороби. 

Мітинг Трампа в Талсі став першою масштабною подією його кампанії після початку коронавірусної пандемії, яка призвела до скасування зустрічей та запровадження карантинних обмежень на початку березня.

Сам Трамп не коментував мітинг 21 червня.

Liked the article?
Help us be even more cool!