ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Торезі сепаратисти з бітами розгромили редакцію газети "Горняк"

07.05.2014, 11:43

6 травня о 23 годині у місті Торез Донецької області близько 50 невідомих у масках, озброєні палицями і бітами розтрощили офіс муніципальної газети “Горняк”. Про це повідомляє Про город.

Як пише видання з посиланням на очевидців події, невідомі без попередження та довгих дискусій повибивали вікна та двері, увірвалися всередину приміщення і почали трощити все, що потрапляло їм під руки. Чи знаходився хто небудь всередині поки невідомо.

На місце події прибув наряд міліції, а також швидка допомога і рятувальники.

Нападники після нападу попрямували в центр міста, у бік виконкому.

Редакція розташовується на 1 поверсі триповерхового багатоквартирного житлового будинку в центрі Тореза. Виходить тільки в друкованій версії в межах міста. Засновник - міськвиконком. Раніше до редакції приходила група сепаратистів і вимагала, щоб газета висвітлювала їхню діяльність. Главред видання заявив, що підкоряється законам України.

Як пише блогер frankensstein, напад на редакцію газети «Горняк» був здійснений у відповідь на те, що видання не публікувало інформацію про діяльність сепаратистів у місті.

“Дивно, наскільки озвіріли вандали, я й уявити собі не міг, що така доля може спіткати нещасний "Горняк". Майдан вона, м'яко кажучи, не підтримувала. Скільки пам'ятаю, в ній завжди друкувалися матеріали про суботники ПР, шахтарські рекорди, засідання міськради та інша подібна інформація”, - пише блогер.

За словами співробітників газети, сепаратисти попереджали заздалегідь, що прийдуть громити офіс, якщо «Горняк» не надрукує інформацію про так званий «референдум».

Співробітник редакції Роман Беділо написав у себе в Facebook, що навіть під час Другої світової війни редакцію не чіпали, хоча газета працює з 1929 року.

“Був на конторі, на місці події. Ну що сказати, хлопці попрацювали в прямому сенсі ударно. Акваріум, звичайно, можна було не чіпати ... З п'яти рибок вижили три ... Основна техніка врятована ще заздалегідь, інформація збережена. В принципі, забрали на вскидку - один системний блок, вогнегасник, може ще щось, вранці будемо розбирати завали, подивимося ще що, але багато чого знищено, зокрема, побиті монітори, перевернута документація. Збитки не на одну тисячу баксів ... Ех , ввічливі люди ... Добре відпрацювали бабло. Хочу сказати молодцям спасибі за те , що не побили зовнішні вікна, і найголовніше, що ні підпалили, тому що будинок дуже старий, все перемички дерев'яні, а зверху 60 ні в чому не винних сімей живе. Згоріли б швидко... Так, газета наша виходить з 1929 року. Виходила і під час Великої Вітчизняної... Фашисти навіть не зазіхнули на видання. Сум …”, - зазначив редактор.

У коментарі донецькому кореспонденту ІМІ головний редактор торезької газети "Про Город" Ігор Абизов повідомив про подробиці нападу на редакцію "Горняка".

"Вчора з приблизно 10-ї до 11-ї вечора група невідомих людей у масках і з бітами, безсоромно, цілеспрямовано, методично трощила редакцію газети "Горняк", - повідомив Абизов.

Минулого тижня до головного редактора газети Анатолія Постнова приходили представники так званої "Донецької Народної Республіки" та вимагали від нього співпрацювати із ДНР, але він не погодився.

Як повідомляє кореспондент ІМІ з посиланням на власні джерела, представники ДНР вимагали від Постнова дати оголошення щодо незаконного "референдуму", який має відбутися на території області 11 травня, але головний редактор "Горняка" відмовився. Міліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Навмисне знищення майна". Журналісти газети пов’язують цей випадок із їхньою журналістською діяльністю.

Нагадаємо, 18 квітня у Торезі (Донецька область) невідомі напали на офіс редакції місцевої газети “Про город”. Вони виламали захисні ролети і закидали офіс редакції пляшками з коктейлями Молотова.

Фото - Про город, блоггер frankensstein

сепаратисты

progorod.info

 

Liked the article?
Help us be even more cool!