ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До п'ятірки міст за переглядами FreeДом входять Москва, Санкт-Петербург, Київ, Сочі та Краснодар – МКІП

15.09.2022, 11:27
Фото – Главком
Фото – Главком

Міністерство культури та інформаційної політики повідомило, що до п'ятірки міст за переглядами російськомовного телеканалу FreeДом у YouTube входять Москва, Санкт-Петербург, Київ, Сочі та Краснодар.

Відповідну інфографіку зі статистикою Мікульт оприлюднив на своєму сайті.

“Трансляції, сюжети та окремі частини проєкту переглянули 3,465 млрд разів, ще майже 35 млн переглядів, у більшості своїй серед аудиторії рф, забезпечили десятки партнерських каналів, українських та російських діджитал-платформ”, – повідомляє міністерство.

Згідно зі статистикою, зазначає МКІП, трансляція російськомовного марафону на YouTube займає основну частку переглядів. Загалом за пів року на цій платформі контент телеканалу переглянули майже 182 млн разів, а кількість підписників каналу зросла на 400 тисяч. 

Також міністерство зазначає, що відео каналу періодично потрапляють до трендів Казахстану.

Ще понад 185 млн переглядів на YouTube та Facebook отримав контент ДП “Мультимедійна платформа іномовлення України” англійською та арабською мовами.

У міністерстві зауважили, що FreeДом не транслюється на території України, це спеціалізований російськомовний канал для мовлення за кордоном. Супутникове мовлення каналу доступне глядачам усієї Європи, а також західної частини Росії. Потенційна телевізійна аудиторія телеканалу становить більш  ніж 75 млн домогосподарств. Приблизна частка росіян – понад 55%.

Марафон FreeДом – це щоденний телевізійний інформаційний проєкт, який виходить російською мовою і виготовляється як ДП “МПІУ”, так і партнерськими медіагрупами: Медіа Група Україна, Starlight новини, “Інтер Медіа Груп” та “1+1 медіа”.

Міністерство нагадало, що мовлення телеканалу FreeДом і каналу “Дом” було заборонено в Росії державними органами майже відразу після початку війни. FreeДом (сайт uatv.ua) 1 березня заблокувала генпрокуратура РФ, а мовлення каналу “Дом” (сайт kanaldom.tv) обмежено відразу шістьма санкційними рішеннями.

Як повідомляв ІМІ, 7 травня 2022 року Кабінет Міністрів розпорядився виділити з резервного фонду державного бюджету 165 мільйонів гривень на фінансування спільного російськомовного марафону "FreeДом". Ці гроші отримає Міністерство культури та інформаційної політики.

24 серпня 2022 року державний телеканал іномовлення UATV змінив назву на FreeДом.

Liked the article?
Help us be even more cool!