ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Тернополі викрили ботоферму, яка поширювала прокремлівські наративи

04.01.2023, 15:31
Фото – tp.npu.gov.ua
Фото – tp.npu.gov.ua

Правоохоронці викрили в Тернополі ботоферму, яка поширювала в соціальних мережах проросійський контент. Про це повідомляє Нацполіція в Тернопільській області.

За даними слідства, мешканець Тернополя за місцем свого проживання організував роботу апаратно-програмного комплексу, який використовував потужності близько 30 тисяч сім-карток для реєстрації великої кількості облікових записів.

“З фейкових акаунтів у соціальних мережах розповсюджували неправдиву інформацію та протиправний контент, в тому числі і на вебресурсах, що заборонені на території України. Зокрема, дописи й коментарі містили прокремлівські наративи, виправдання окупації українських територій, пропаганду війни, дискредитували захисників України або представників органів влади”, – повідомляє поліція.

Під час проведення обшуку правоохоронці вилучили близько 30 тисяч сім-карток, 29 GSM-шлюзів, а також комп’ютерну техніку, яка підтримувала цілодобову роботу комплексу.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж). Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Liked the article?
Help us be even more cool!