ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Тернополі відкриють меморіальну дошку військовому журналісту, що загинув на Донбасі

20.05.2016, 10:48

У Тернополі на території школи №23, що на вул. Павла Чубинського, відкриють меморіальну дошку капітан-лейтенанту, військовому журналісту Дмитру Лабуткіну, який загинув в лютому 2015 року під Дебальцевим Донецької області. Про це повідомляє “За Збручем” з посиланням на обласний військкомат.

Відкриття меморіальної дошки відбудеться 20 травня о 12-й годині.

Як повідомляв ІМІ, Дмитро Лабуткін був репортером телерадіокомпанії Військово-морських сил України “Бриз” у Севастополі. Під час окупації Криму він разом зі своєю родиною виїхав до Одеси, куди переїхала й ТРК “Бриз”.

Військовий журналіст, капітан-лейтенант Дмитро Лабуткін орієнтовно зник 16 лютого 2015 року під Дебальцевим (Донецька область). Відтоді тривали його пошуки.

У березні тіло Дмитра Лабуткіна було виявлено у Дніпропетровському морзі.

24 березня мешканці Рівненщини та Тернопільщини утворили “живий ланцюг”, проводжаючи в останню путь Дмитра Лабуткіна.

27 червня 2015 року Президент України Петро Порошенко нагородив орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня капітан-лейтенанта Дмитра Лабуткіна (посмертно).

5 серпня 2015 року Кабінет Міністрів України на черговому засіданні підтримав проект указу Президента про призначення стипендій дітям українських журналістів Сергія Ніколаєва та Дмитра Лабуткіна, які загинули у зоні АТО у зв'язку з виконанням службових обов'язків.

19 серпня 2015 року Президент України Петро Порошенко призначив стипендії Президента України дітям журналістів, які загинули у зв’язку з виконанням службових обов'язків. Зокрема, стипендія призначена доньці військового журналіста Дмитра Лабуткіна - Кірі Лабуткіній 2010 року народження.

Фото з www.asv.gov.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!