ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Тернополі редакція “20 хвилин” співпрацюватиме із гуртком журналістів місцевої школи №28

27.06.2024, 12:22
Ірина Небесна

Із нового навчального року журналісти тернопільської редакції видання “20 хвилин” навчатимуть школярів місцевої школи №28 основам журналістики. Відповідну угоду редакція підписала із керівництвом школи. Про це регіональній представниці ІМІ розповіла редакторка видання Наталія Бурлаку.

“Багато років поспіль, ще до ковідних часів, редакція "20 хвилин" реалізувала власний проєкт Школу майбутніх журналістів, куди ми запрошували студентів та учнів навчальних закладів міста. Для них ми організовували теоретичні, а також практичні заняття в редакції. Серед експертів були як наші працівники, так і запрошені спікери”, – зазначила Бурлаку.

За її словами, виховувати нове покоління медійників, які працюють за стандартами, життєво необхідно задля збереження чистоти професії. У журналістику Бурлаку прийшла після такої школи.

“Розумію, що працюючи у редакції вже у шкільні роки, змогла зрозуміти й специфіку роботи, і прийняти для себе важливе життєве рішення який університет вибрати для навчання та чи варто займатися цією справою”, – розповідає головредка “20 хвилин”.

Упродовж останніх років редакція “20 хвилин” призупинила діяльність власної школи журналістів через оптимізацію ресурсу, зауважила Наталія Бурлаку.

“Але ми активно долучаємося до програм, які ініціюють наші колеги. Приміром, уже два роки поспіль я є запрошеною спікеркою в Регіональній школі журналістики під егідою керівниці Тернопільського прес-клубу Анжели Кардинал”, – зауважує Наталія Бурлаку.

За її словами, нещодавно у тернопільській школі №28 запрацював гурток юних журналістів. Тож підписання меморандуму про співпрацю було спільним кроком із адміністрацією навчального закладу до формування основ медіаграмотності у юного покоління. 

“Ми налаштовані допомагати учням не лише з теоретичною базою, а й плануємо залучати їх до практичної роботи в нашій редакції: брати на інтерв'ю, на опитування, експерименти та інші події. У планах також навчання основам відеомонтажу та роботі з соцмережами. Наразі відбулася ознайомлювальна зустріч та підписання договору. Роботу розпочнемо у новому навчальному році”, – описала майбутню співпрацю редакторка.

Liked the article?
Help us be even more cool!