ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Тернополі облаштують сквер на честь загиблого в АТО фотокора Віктора Гурняка

21.03.2017, 11:37

У Тернополі облаштують сквер пам’яті добровольця батальйону “Айдар”, фотожурналіста Віктора Гурняка, який загинув в АТО. Про це повідомляє ZIK з посиланням на прес-службу міськради.

За інформацією прес-служби, на реконструкцію скверу з міського бюджету передбачено майже 1 млн грн.

“Сквер волонтерів пам’яті Віктора Гурняка” облаштують між житловими будинками на вул. Медовій і Танцорова. У ньому встановлять нове освітлення та лавочки, оновлять покриття та висадять дерева. Концепцію реконструкції розробили молоді архітектори з ініціативи Urban.te.

Ремонти у сквері розпочнуть після оформлення документів, тендерних процедур та з настанням сприятливих погодних умов, повідомляють у міській раді.

Як повідомляв ІМІ, Віктор Гурняк загинув 19 жовтня 2014 року від мінометного снаряду, коли під обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Слов'яносербського району Луганської області у період проведення антитерористичної операції на Сході України.

У зоні АТО був добровольцем - вступив до батальйону "Айдар" улітку 2014 року.

У мирному житті був співзасновником фотоагентства LUFA, співпрацював із інтернет-виданням Insider, інформагентствами Reuters, УНІАН. Готував репортажі з зимового Майдану, залишив серію знімків з життя “Айдару”.

Віктору було 27 років. Він був родом із села Городниця Гусятинського району на Тернопільщині. У Віктора залишилися дружина та донька.

30 листопада 2014 року Віктор Гурняк став лауреатом “Волонтерської премії” правозахисної ініціативи Євромайдан SOS у номінації “Людина світла” (посмертно).

6 грудня 2014 року Головна Пластова Булава (світовий провід Пласту) надала йому Бронзовий пластовий хрест “За геройський чин” (посмертно) за врятування життя десантникам під час бою за визволення 32 блокпосту у Луганській області.

28 квітня Тернопільська міська рада ухвалила звернення щодо присвоєння звання Героя України загиблому бійцю батальйону “Айдар”, фотокореспонденту Віктору Гурняку.

3 червня 2015 року у Тернополі відкрили меморіальну дошку на честь загиблого в АТО бійця, фотокореспондента Віктора Гурняка.

Liked the article?
Help us be even more cool!