ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Сумах за спробу підкупу затримали депутата, якого місцевий телеканал звинуватив у тиску

27.03.2024, 12:00
Альона Яцина

Правоохоронці затримали двох депутатів Сумської обласної ради, які пропонували $100 тисяч хабаря керівництву військової адміністрації Сум. Про це повідомила Служба безпеки України.

За даними СБУ, ці кошти депутати пропонували за об'єднання кількох місцевих медзакладів в одну лікарню та погодження її очільника.

“У такий спосіб фігуранти планували встановити “контроль” за розподілом бюджетного фінансування новоствореної медустанови. Крім того, після реорганізації вони пропонували керівництву міста регулярні “відсотки” від обсягу держфінансування для нової лікарні”, – зазначає СБУ.

Затримали депутатів під час спроби передання половини суми – $50 тис. 

Затримані депутати Сумської обласної ради

Як стало відомо представниці Інституту масової інформації Альоні Яцині з власних джерел, один з них – Магомед Галаєв. Напередодні телеканал “Відікон” звинуватив його в тиску, заявивши про телефонні погрози директорці телеканалу Наталії Братушці. Канал пов'язує це з публікацією сюжету про земельні питання, в якому фігурує дружина Магомеда Галаєва. Сам депутат факт погроз заперечив.

Зараз, за даними СБУ, розв'язується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 4 ст. 369 ККУ (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Магомед-Шаріп Джамалович Галаєв обраний до Сумської обласної ради у 2020 році від ВО “Батьківщина”. Директор спілки споживчих товариств “Спілка споживчих товариств Сумської області”.

Liked the article?
Help us be even more cool!