ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США звільнили гендиректора видання після скандалу з вигаданими штучним інтелектом авторами

13.12.2023, 11:33

У США звільнили гендиректора компанії-видавця Arena Group та видання Sports Illustrated Росса Левінсона після скандалу зі створеними штучним інтелектом авторами, повідомляє NBC News.

Видавець Sports Illustrated, компанія Arena Group, заявила 11 грудня, що контракт їхнього гендиректора Росса Левінсона було розірвано в результаті останньої низки звільнень, яка сталася на тлі скандалу щодо штучного інтелекту.

Фото – Том Купер / Getty Images / NBC News

Компанія не розголошувала причину звільнення Левінсона, зазначивши лише, що рада директорів “вжила заходів для покращення результативності роботи й прибутків компанії”.

Минулого тижня Arena Group звільнила головного операційного директора Ендрю Крафта, президента з питань медіа Роба Барретта й корпоративну юристку Джулі Фенстер.

Місяць тому видання Sports Illustrated зіткнулося з хвилею критики через статтю в журналі Futurism, що спеціалізується на новинах про науку й технології. У цій статті видання Sports Illustrate звинуватили у використанні згенерованого ШІ контенту й портретів авторів без попередження для читачів. За даними Futurism, імена й біографії авторів новин не були пов’язані зі справжніми людьми.

Фото – futurism.com

Коли видання Futurism звернулося до Arena Group по коментар щодо використання ШІ, згенеровані штучним інтелектом автори зникли із сайту Sports Illustrated. Пізніше в Arena Group заявили, що ці статті були оглядами продуктів і ліцензованим контентом від зовнішньої, третьої компанії – AdVon Commerce, яка запевнила їх, що всі статті були написані й відредаговані людьми й що авторам дозволено використовувати псевдоніми.

Ані під час звільнень в Arena Group, ані під час розірвання контракту з Левінсоном скандал навколо ШІ не згадувався.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!