ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США журналістів закликали припинити красти речі зі службового літака Байдена

01.04.2024, 17:54
Літак Байдена Air Force One. Фото – Getty Images
Літак Байдена Air Force One. Фото – Getty Images

Асоціація кореспондентів Білого дому закликала журналістів припинити красти сувеніри зі службового літака президента США Джо Байдена. 

Про це йдеться в електронному листі Асоціації кореспондентів Білого дому, надісланого репортерам минулого місяця, повідомляє ВВС.

Інвентаризація літака Air Force One, проведена після лютневого візиту Байдена на західне узбережжя США, виявила, що з прессекції зникло кілька предметів.

Зокрема, повідомляється про зникнення брендових наволочок, склянок і тарілок із золотою облямівкою.

Асоціація кореспондентів Білого дому попереджає, що забирати речі з літака заборонено. У надісланому репортерам електронному листі асоціація заявила, що така поведінка шкодить репутації пулу журналістів, які подорожують із президентом, і має припинитися.

Іноді журналістам як сувенір видають невеличкі пакетики шоколадних цукерок M&Ms, прикрашені президентською печаткою.

Втім, за інформацією в медіа, крадіжка предметів з логотипом Air Force One, зокрема столового приладдя і рушників, уже багато років є звичним явищем.

Кореспондент “Голосу Америки” Міша Комадовський зібрав “скромну” колекцію зі своїх рейсів на президентському літаку.

“Я нікого не осоромив і нічого не порушив, щоб зібрати цю колекцію”, – розповів він ВВС, показуючи паперову склянку з логотипом Air Force One, яку він “просто забув викинути”.

Комадовський також має коробку президентських M&Ms із автографом Байдена. “Спойлер: це звичайні M&Ms у гарній коробці”, – каже журналіст.

Air Force One, який у Білому домі називають “президентським офісом у небі”, має площу 372 квадратних метри й три поверхи.

Серед приміщень на борту – просторі апартаменти для президента, медпункт з операційним столом, зала для конференцій і обідів, два камбузи, які можуть нагодувати 100 людей за раз, та спеціальні кімнати для журналістів, віп-осіб, охорони й секретарів.

Літак оснащений передовим радіоелектронним і захисним обладнанням і має статус військового борту, покликаного витримати повітряний напад.

Також літак може перезаправлятися в повітрі, тож може залишатися на льоту необмежену кількість часу, що дуже важливо в разі надзвичайних ситуацій.

Окрім цього, на Air Force One є обладнання для захищених комунікацій, що дає змогу використовувати літак як мобільний командний центр.

На борту є 85 телефонів, набір рацій, що працюють в обидва боки, і комп’ютерного обладнання для зв’язку.

Місце президента – попереду, а журналістів розміщують ближче до хвоста літака.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!