ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США журналістам фільму про вбивство Шеремета вручили нагороду IRE

18.06.2018, 11:31
Фото - Еспресо / Фейсбук Анни Бабінець

У США авторам фільму “Вбивство Павла”, створений журналістами “Слідство.Інфо” та OCCRP, вручили нагороду Investigative Reporters and Editors, яку фільм здобув у квітні цього року. Про це у Facebook повідомила співавторка розслідування Анна Бабінець, повідомляє Еспресо.

“Сьогодні (16 червня - ред.) у Флориді я вперше відчула, що ми зробили щось по-справжньому цінне. Про те, що наш фільм отримав медаль Investigative Reporters and Editors,  ми знали ще у квітні. Але коли півтори тисячі журналістів аплодують твоїй роботі, пробирає до сліз”, - написала вона.

Журналістка додала, що на церемонії нагородження американський журналіст, який розслідував “Вотергейтський скандал”, назвав “Вбивство Павла” найкращим документальним фільмом, який він бачив за останні 10 років.

Нагадаємо, у квітні цього року проект “Слідства.Інфо” та OCCRP отримали за фільм-розслідування “Вбивство Павла” нагороду IRE (Investigative Reporters and Editors Award) – одну з найпрестижніших світових нагород у журналістиці розслідувань.

10 травня 2017 року журналісти “Слідства.Інфо” та міжнародної мережі OCCRP презентували фільм-розслідування про вбивство журналіста Павла Шеремета. Журналісти, спираючись на записи камер спостереження в районі вибуху, встановили: вибухівку вночі заклала під авто жінка, її прикривав чоловік – вони перебували поруч із місцем вибуху і вранці 20 липня. Крім того, тієї ночі біля будинку, де жив Шеремет, стояли підозрілі червоний “Мерседес” і сіра “Шкода”, водій останньої Ігор Устименко виявився колишнім працівником СБУ. У Службі безпеки заявили, що він не виконував завдань відомства. Втім, Устименка допитали. Потім у поліції визнали, що припустилися помилок під час розслідування вбивства Шеремета.

Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля, в якому перебував. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олені Притулі, її в машині не було.

Liked the article?
Help us be even more cool!