ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США журналіста вбили під час ефіру з місця вбивства

24.02.2023, 12:42
Фото – SPECTRUM NEWS 13 / ВВС
Фото – SPECTRUM NEWS 13 / ВВС

У США журналіста місцевого телеканалу Spectrum News 13 Ділана Лайонса вбили під час репортажу з місця вбивства, що сталося за кілька годин до того, повідомляє BBC.

Разом з журналістом загинула дев'ятирічна дівчинка. Як повідомили в поліції, ще одного репортера і матір дівчинки поранив той самий чоловік. Нападник підозрюється в ще одному вбивстві.

Так, двоє журналістів каналу Spectrum News 13 вели репортаж із місця вбивства молодої жінки в Пайн-Хіллз, яке сталося вранці 22 лютого. Підозрюваний несподівано повернувся на місце злочину і відкрив по них вогонь. Причини нападу невідомі, пише видання.

Поліція затримала підозрюваного, він був озброєний і чинив опір під час арешту, повідомили слідчі.

Фото – twitter.com / OrangeCoSheriff

Шериф округу Оріндж Джон Міна повідомив на пресконференції, що напад на журналістів стався приблизно о четвертій годині дня за місцевим часом. Вони були у своєму автомобілі або поруч з ним, водночас сама машина не мала маркування телеканалу.

За словами шерифа, журналісти вели репортаж про вбивство 20-річної дівчини, яке сталося близько 11-ї години ранку. У цей момент підозрюваний – 19-річний Кіт Мозес – повернувся на місце події та відкрив по них вогонь.

Після цього Мозес зайшов у сусідній будинок і відкрив стрілянину по його мешканцях – матері з дочкою. Дівчинка загинула, мати перебуває в лікарні в критичному стані.

Інші репортери, які були поблизу, надали першу допомогу потерпілим.

Після звістки про смерть репортера канал Spectrum 13 продовжив прямий репортаж з місця подій. Ведучий новин телеканалу Грег Енджел повідомив, що поранений журналіст зміг поговорити зі слідчими та колегами.

Шериф Міна розповів журналістам, що затриманий Мозес неодноразово стикався з правоохоронними органами: його звинувачували в незаконному зберіганні зброї, спричиненні побоїв за обтяжливих обставин, збройному нападі та крадіжках зі зломом. За словами шерифа, Мозес був знайомий із застреленою вранці дівчиною, але, наскільки відомо, ніяк не був пов'язаний з іншими жертвами стрілянини.

Поліцейські поки що не знають, чому Мозес стріляв у журналістів: можливо, сказав шериф, він сприйняв їх за поліцейських.

Репортерка іншого телеканалу в Орландо, WESH 2, розповіла, що вона разом з оператором залишила місце злочину за кілька хвилин до стрілянини. “У нас було якесь погане передчуття, і ми вирішили піти від гріха подалі”, – сказала Сенет Гебрегіоргіс.

Компанія Charter Communications, якій належить телеканал, випустила заяву, в якій назвала напад жахливою трагедією для мешканців Орландо. “Ми глибоко засмучені загибеллю нашого колеги та інших людей, яких безглуздо вбито сьогодні”, – заявила компанія.

Liked the article?
Help us be even more cool!