ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США журнал про рекламу Adweek дозволив українським митцям випустити новий номер

26.04.2022, 11:00
Фото – Waone Interesni Kazki, Володимир Манжос
Фото – Waone Interesni Kazki, Володимир Манжос

Американський культурний журнал Adweek вперше за 43 роки свого існування поступився правами на випуск нового номера українцям, щоб підтримати українську культуру в час війни. Про це йдеться в заяві редакторів видання, повідомляє Голос Америки.

“Це безпрецедентний момент у 43-річній історії журналу. Ми, редактори, віддали контроль на публікацію номера. В результаті цього 25 квітня 2022 року вийшов номер видання, створений повністю українськими митцями, чийого життя і добробуту торкнулася війна”, – йдеться в заяві редакторів.

Новий номер назвали “Українці про Україну”, над ним працювали понад 20 українців з усього світу, деякі з них – з України, де наразі йде війна.

Гостьовим головним редактором виступила Ганна Руденко, яка в Україні очолює видання SKVOT. Ілюстратор обкладинки – Володимир Манжос, учасник артдуету Interesni Kazki. Художник відомий тим, що поєднує естетику стародавніх майстрів зі сміливим сучасним мистецтвом, це його перша робота для обкладинки друкованого видання, йдеться в пресрелізі журналу Adweek.

До номера ввійшли статті, художні есе та інтерв’ю на тему української історії, про сучасну культуру та про людей, які живуть в Україні.

Прибутки, зібрані від цього номера, видання обіцяє витратити на оплату фрілансерських послуг митців, а решту – близько 75 тисяч доларів – надішлють на гуманітарну допомогу Україні через організації “Нова Україна” та “Українсько-американська координаційна рада”.

Журнал Adweek – американський тижневик з головним офісом у Нью-Йорку, що висвітлює теми ринку реклами, креативності, торговельних відносин між компаніями та клієнтами. Він існує з 1979 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!