ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США закривається Музей новин

04.10.2019, 10:38
Фото – newseum.org
Фото – newseum.org

У США через фінансові причини наприкінці 2019 року закривається Музей новин The Newseum. Про це йдеться в заяві, розміщеній на офіційному сайті музею, повідомляє "Читомо".

Відповідно до повідомлення, музей існує вже понад 11 років. За цей час його відвідали майже 10 млн осіб.

“Дякуємо всім, хто відвідав музей, а особливо його працівникам, донорам та партнерам-засновникам, завдяки підтримці яких це все стало можливим”, – наголосила дирекція.

“Ми знаємо, що відвідувачі люблять Newseum… Але багато років він боровся у фінансовій битві, і продовжувати свою діяльність у цьому ж місці стало неможливим”, – розповіли в заяві.

Музей новин – єдиний у світі музей індустрії новин, а також того, що із цим пов’язане: журналістики та засобів масової інформації. Розташований у центрі столиці США Вашингтоні.

Музей складається із семи рівнів галерей, театрів, торгових площ та інших сервісів для відвідувачів. Скляний прозорий фасад прикрашає мармурова стела заввишки 22,5 метра, де викарбувано Першу поправку до Конституції США.

Він є найінтерактивнішим і найбільш технологічно розвиненим музеєм світу. Під час його спорудження було використано 161 км волоконно-оптичних кабелів для з’єднання численних електронних екранів, інтерактивних кіосків, двох телевізійних студій, 15 театрів та величезного екрана розміром 12,2 х 6,7 м високої роздільної здатності.

Загальна площа Музею новин – 196 тис. кв. метрів, експозиція займає близько 70 тис. кв. метрів. Його спорудження обійшлося в приблизно $450 млн, включно зі $100 млн, витраченими на придбання у власність земельної ділянки.

Музей новин налічує 14 основних експозицій, де представлено всесвітню історію індустрії новин за п’ять минулих століть, електронні новини, фотожурналістику, міжнародні новини, а також те, як засоби масової інформації висвітлювали такі значимі історичні події, як падіння Берлінської стіни чи теракти 11 вересня 2001 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!