ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США заблокували російську піратську бібліотеку та арештували її засновників

21.11.2022, 18:00
Фото – primeeducate.uk
Фото – primeeducate.uk

Федеральне бюро розслідувань США висунуло звинувачення проти російських громадян Антона Напольського і Валерії Єрмакової в організації піратського вебсайту електронних книжок Z-Library. Про це йдеться в заяві міністерства юстиції США.

Їх звинувачують у порушенні авторського права, електронному шахрайстві та відмиванні грошей шляхом ведення Z-library.

Росіян заарештували 3 листопада 2022 року в Кордові в Аргентині за запитом США. Водночас американські правоохоронці вимкнули й вилучили мережу онлайн-доменів Z-library згідно із судовим ордером.

В обвинувальному акті та судових документах йдеться, що Z-library позиціює себе як “найбільша бібліотека світу” та заявляє, що містить понад 11 мільйонів електронних книжок для вільного завантаження. 

Сайт розпочав роботу близько 2009 року. Його організатори пропонують електронні книжки у вигляді файлів різних форматів, позбавлених копірайту, та заохочують користувачів завантажувати тексти й додавати нові. Багато електронних книжок, розміщених на Z-library, є юридично захищеною інтелектуальною власністю, права на яку належать авторам, а ексклюзивне право на поширення – видавцям. Z-library не має ані права, ані ліцензії на поширення цього контенту, а самі книжки є доступними деінде лише за умови, що вжито заходів для запобігання обходу законів про авторське право. 

“Як стверджується, звинувачені незаконно отримували прибуток з украдених ними текстів, часто розміщуючи їх на сайті всього за кілька годин після офіційної публікації, у такий спосіб завдаючи шкоди авторам, видавцям і продавцям книжок”, -– зазначив федеральний прокурор Східного округу Нью-Йорка Бреон Піс.

Liked the article?
Help us be even more cool!