ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США висунули звинувачення журналістам, заарештованим під час інавгурації Трампа

26.01.2017, 13:00

У США чотирьом журналістам, заарештованим під час висвітлення заворушень навколо інавгурації президента Дональда Трампа 20 січня, висунули звинувачення. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Guardian.

Документалісту, фотожурналісту, лайф-стримеру та фріланс-репортеру закидають найсерйозніші звинувачення за законами штату Вашингтон щодо заворушень. Їх було затримано під час конфлікту поліції з демонстрантами. Якщо їхню провину буде доведено, на кожного з них чекає до 10 років в'язниці та $25 тис.

“Ці звинувачення абсолютно недоречні. Ми стурбовані тим, який тривожний сигнал вони посилають журналістам, що висвітлюватимуть протести в майбутньому”, - заявив головний програмний координатор Комітету з захисту журналістів Карлос Лаурія.

Всього під час інавгурації було затримано шість працівників медіа. Наразі всі вони звільнені до подальших судових засідань у лютому та березні.

Нагадаємо, раніше був затриманий журналіст російського пропагандистського телеканалу Russia Today Олександр Рубінштейн, його можуть позбавити волі на 10 років за звинуваченнями в масових заворушеннях.

Фото - The Guardian

Liked the article?
Help us be even more cool!