ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США в одній зі шкіл відредагували фото 80 учениць, щоб прикрити груди

26.05.2021, 10:47
Фото – The New York Times
Фото – The New York Times

У США в школі Bartram Trail (штат Флорида) відредагували фото 80 учениць для шкільного альбому, щоб приховати груди. Фотографії “розмили”, а деяким дівчатам “додали” одяг, щоб прикрити плечі.

Про це повідомляють “Букви” посиланням на The New York Times.

Місцевим ЗМІ в школі пояснили, що “відредагували” фотографії, щоб вони відповідали встановленому дрес-коду, згідно з яким одяг учениць мав би бути “скромним”.

Водночас, пише видання, фото хлопців не були змінені жодним чином, хоча там також можна було б дещо відредагувати.

80 учениць розповіли журналістам, що їхні фотографії змінили, не запитуючи дозволу.

Як виявилось, ініціатором зміни фотографій була одна з учительок. Вона внесла зміни на власний розсуд. Водночас педагогиня зазначила, що на офіційному сайті навчального закладу вказано, що світлини учнів можуть бути відредаговані, щоб відповідати дрес-коду.

Учениці, фото яких змінили, звинуватили школу в сексизмі.

“Подвійні стандарти шкільного альбому особливо виявляються в тому, що вони дивляться на наше тіло і вважають, що трохи відкритої шкіри – це сексуально… Але і водночас вони дивляться на хлопців, на фотографії команд із плавання та інші спортивні фотографії і вважають, що це нормально, і це справді неприємно і засмучує”, – заявила 15-річна учениця Райлі О’Кіф.

Це перший випадок, коли фото учнів відредагували. До цього, якщо фото не відповідало дрес-коду, його видаляли.

Після критики на адресу школи, адміністрація повідомила, що батьки, чиї діти не хочуть брати альбом з відредагованими знімками, отримають назад по 100 доларів, які заплатили раніше. Загалом у школі навчається 2,5 тисячі учнів.

Правила стосовно дрес-коду в школі дійсно існують. У правилах на 2020/2021 навчальний рік вказано, що одяг має “повністю прикривати плечі”, а також бути “скромним, не відволікати, невідвертим”. Заборонено мати “надмірний макіяж” і “екстремальну зачіску”.

Через дрескод в американській старшій школі останній часом виникає дедалі більше суперечок. Зокрема, критика лунає через те, що дівчат соромлять за красу їхнього тіла. У дослідженні Національного жіночого юридичного центру у Вашингтоні (округ Колумбія) 2018 року вказали, що мішенями найчастіше ставали темношкірі дівчата та школярки з пишнішими формами.

Однак частина батьків підтримала такі дії школи. Вони сказали:

“Якщо батьки не навчають удома, як дочки мають одягатися, щоб виглядати пристойно, тоді виховувати їх повинна школа”.

Liked the article?
Help us be even more cool!