ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США TikTok-блогера звільнили з магазину фарб через його вірусні відео

24.11.2020, 11:47
Фото - athensnews.com
Фото - athensnews.com

Американського студента Тоні Пілосено, який працював у магазині фарб, звільнили за те, що він фільмував процес замішування кольорів для TikTok. Його відео мали мільйони переглядів. Про це повідомляють “Букви” з посиланням на BuzzFeed News.

Тоні Пілосено – студент Університету Огайо, який працював за сумісництвом у місцевій крамниці Sherwin-Williams, що спеціалізується на виробництві фарб. Компанія звільнила Тоні, виявивши його популярний TikTok-канал з понад 1,2 млн підписників.

За словами Пілосено, на момент, коли до нього прийшла ідея фільмувати для TikTok (грудень 2019-го), він працював у компанії вже три роки. Блогер переконує, що фільмував, як замішував фарби для клієнтів, у вільний час, а коли відео почали збирати мільйони переглядів, побачив у цьому добру можливість просувати бренд Sherwin-Williams для молодшої аудиторії.

У документах, що стосуються звільнення, компанія вказує, що Пілосено вчинив грубий проступок, порушив політику компанії, а також займався марнотратством.

“Часом, роблячи відео, ви використовували фірмові тонувальні машини, перебуваючи як на зміні, так і поза нею для особистого користування. […] Після завершення нашого розслідування було встановлено, що були грубі неодноразові порушення правил поведінки”, – написав керівник компанії.

У коментарі BuzzFeed News компанія заявила, що численні скарги клієнтів змусили їх вивчити його акаунт у соцмережі й згодом звільнити його.

“Хоча ми не обговорюємо деталей питань щодо співробітників публічно, я можу сказати вам, що нам повідомили про відео TikTok, зроблені Ентоні Пілосено, через скаргу клієнтів. Ми сприймаємо всі скарги серйозно і ретельно досліджуємо занепокоєння замовника. Після розслідування пан Пілосено був звільнений у липні 2020 року через численні порушення політики компанії”, – сказала віцепрезидентка компанії з глобальних корпоративних комунікацій Джулі Янг.

Утім, Пілосено переконує, що компанія, крім іншого, намагалася звинуватити його в крадіжках фарб, які він, за його словами, почав купляв самостійно, щоб записувати відео TikTok-акаунту, що стрімко збирав підписників.

“Вони спочатку звинуватили мене в крадіжці, я сказав їм, що придбав усю свою фарбу. Вони змусили мене відповісти на купу запитань, наприклад коли я це робив, де, чи хтось був у магазині, поки я робив це. Ніколи зі мною нікого не було”, – сказав він.

Пілосено отримав змогу публічно розповісти про своє звільнення лише за чотири місяці після того, як це сталося. Цей інцидент не вплинув на його любов до фарби та бажання вести свій блог. Тож тепер Тоні облаштував студію та майстерню в підвалі свого друга і планує розвивати власний бізнес за допомогою блогу.

“Я працюю над створенням логотипу; я щойно купив доменне ім’я, щоб створити власний вебсайт. Я сподіваюся продавати власні товари та власні кольори фарб”, – розповів він.

Після того як Пілосено розповів про цю ситуацію, чимало користувачів мережі розкритикували компанію за такі дії. Сам Тоні сподівається, що в майбутньому ставлення бренду до креативної активності працівників зміниться.

“Ви повинні прислухатися до співробітників, якщо вони мають ідею”, – вважає він.

Після звільнення Пілосено пропонував Sherwin-Williams співпрацю у сфері маркетингу, проте компанія тривалий час ігнорувала його, а згодом відмовила, мотивувавши це тим, що не планує будь-яких рекламних акцій.

Liked the article?
Help us be even more cool!