ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США судитимуть підполковника за передання секретної інформації "жінці з України"

Відставного підполковника та співробітника штаб-квартири ядерних сил США 63-річного Девіда Франкліна Слейтера звинувачують в тому, що він видавав секретну інформацію якійсь "жінці з України", з якою листувався через сайт знайомств.

Про це пише Delfi з посиланням на міністерство юстиції США.

Там пояснили, що Слейтер після відставки служив як цивільна особа, але з допуском до секретної інформації, в штаб-квартирі Стратегічного командування (Стратком, USSTRATCOM) США на авіабазі Оффат. Страткому підпорядковуються ядерні сили Сполучених Штатів.

Слейтера арештували 2 березня.

У понеділок прокуратура опублікувала обвинувальні документи в справі Слейтера, з яких випливає, що приблизно з лютого до квітня 2022 року він через сайт знайомств передавав якійсь особі, яка назвалася жінкою з України, секретну інформацію зі зведень Страткому щодо нападу Росії на Україну.

З формулювання пресрелізу міністерства юстиції випливає, що Слейтер розумів, що робить і з ким має справу.

"Слейтер відвідував брифінги USSTRATCOM на тему війни Росії проти України, які були позначені як "цілком секретні". […] Слейтер потім передавав секретну інформацію… через платформу для меседжів іноземного сайту знайомств його спільнику, який називався жінкою, яка мешкає в Україні", – переказує міністерство обвинувальний висновок.

Прокурори повідомляють, що ця "жінка з України" часто й відверто запитувала відставного підполковника про різні секрети та називала його "мій таємний коханець-інформатор" та "мій таємний агент".

"Любий, що там на екранах в особливій кімнаті? Дуже цікаво", – наводять прокурори Небраски приклад з їхнього листування.

"Ти мій таємний агент! Кохаю", – написала "жінка з України" після того, як дізналася секретні відомості про одну країну. Назву країни прокурори вставляти до оприлюднених документів не стали.

З ким насправді листувався Слейтер і на якому сайті знайомств це відбувалося, у документах не сказано.

Справа Слейтера розслідували ФБР та відділ спеціальних розслідувань ВПС США.

Якщо суд визнає відставного підполковника винним, він може отримати до 10 років ув'язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!