ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США створили месенджер для спілкування під водою

01.09.2022, 13:16
Фото – news.cs.washington.edu
Фото – news.cs.washington.edu

Дослідники з Університету Вашингтону розробили застосунок AquaApp – це перший месенджер для спілкування під водою. Щоб його використовувати, потрібен лише смартфон або смарт-годинник.

Про це повідомляє “Бабель” з посиланням на Університету Вашингтону.

Застосунок працює за допомогою акустичних сигналів.

“З AquaApp ми демонструємо підводний обмін повідомленнями за допомогою динаміка та мікрофона, широко доступних на смартфонах і годинниках. Окрім завантаження програми на свій телефон, людям знадобиться лише водонепроникний чохол для телефона, розрахований на глибину занурення”, – зазначив один із творців месенджеру, доктор філософії Туочао Чен.

Найпопулярніший спосіб спілкування дайверів під водою – жести. Професіонали знають понад 200 сигналів, за допомогою яких передають інформацію про безпеку, напрямок руху тощо.

В AquaApp є список із 240 попередньо встановлених повідомлень, які відбивають такі сигнали, 20 найпоширеніших відбиваються на помітному місці для легкого доступу. Користувачі також можуть фільтрувати повідомлення за вісьмома категоріями.

Експерименти показали, що AquaApp може працювати на глибині до 12 метрів і передавати повідомлення на відстань до 113 метрів.

“Зважаючи на наші експерименти, до 30 метрів є ідеальним діапазоном для надсилання та отримання повідомлень під водою, 100 метрів – передання SОS-маяків”, – зазначив Туочао Чен.

Liked the article?
Help us be even more cool!