ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США репортера заарештували за нібито голосну поведінку під час виступу губернатора

09.02.2023, 17:23
Фото – скриншот з відео wkyc.com
Фото – скриншот з відео wkyc.com

У США поліцейські заарештували репортера Евана Ламберта за нібито занадто голосну поведінку під час промови губернатора штату Огайо на пресконференції щодо аварії потяга, повідомляє The New York Times.

Журналіст телеканалу NewsNation, що висвітлював пресконференцію щодо аварії потяга в штаті Огайо, яка призвела до вивільнення токсичних речовин у повітря, був заарештований 8 лютого під час прямого ввімкнення. Перед цим правоохоронці зробили йому зауваження й попросили поводитися тихіше, поки говорить губернатор.

Еван Ламберт чекав на початок пресконференції губернатора, яка мала відбутися о 15:00, але була перенесена на 17:00. Однак на п’яту годину в журналіста був запланований прямий ефір зі студією телеканалу.

За словами лейтенанта Сета Фрейзера, журналіста звинуватили в порушенні громадського порядку та незаконному проникненні за огорожу. Ламберта мали протримати за ґратами всю ніч і висунути звинувачення вранці 9 лютого.

Втім, уночі 8 лютого канал NewsNation повідомив, що Ламберт покинув в’язницю і показав інтерв’ю, взяте в журналіста одразу після його звільнення.

“Жоден журналіст не очікує, що його заарештують під час виконання обов’язків”, – зазначив Ламберт і додав, що поки не може детально обговорювати цей випадок, адже йому досі загрожують звинувачення.

Голова вашингтонського бюро NewsNation Майк Вікейр, який поспілкувався з Ламбертом, розповів, що той розпочав своє пряме ввімкнення близько п’ятої вечора – подалі від подіуму для посадовців, який збудували в приміщенні гімназії, – і вів свій репортаж тихо.

“Він припинив знімати, щойно усвідомив, що губернатор говорить”, – зазначив Вікейра й додав, що Ламберт і сам хотів почути, що казатимуть посадовці.

Поки губернатор Майк Девайн повідомляв аудиторії про ситуацію, правоохоронці підійшли до Ламберта та сказали, що той “розмовляє одночасно з губернатором”, розповів Вікейра.

На відео, випущеному телевізійною станцією WKYC Studios, чути, як Ламберт каже: “Я займаюся своєю роботою”. Його оточили четверо поліцейських; він сказав їм не чіпати його. Після цього офіцери й Ламберт пройшли до коридору, де двоє офіцерів поклали Ламберта на землю долілиць, як показано на відео. 

Коли інші журналісти, присутні на пресконференції, запитали Девайна про цей випадок, той відповів, що зазвичай дозволяє репортерам звертатися до глядачів під час його промов на конференціях.

“Якщо комусь завадили або заборонили це робити, це було неправильно. Я не давав дозволу на такі речі й точно не хочу, щоб таке відбувалося в моїй присутності”, – зазначив він.

8 лютого посадовці штату Огайо звітували перед громадянами про ситуацію з аварією в Іст-Палестін, коли потяг зійшов з рейок приблизно за 50 миль на північний захід від Пітсбурга. Внаслідок цієї аварії, яка сталася 3 лютого, у містечку на 4700 мешканців спалахнула велика пожежа, що призвела до вивільнення токсичних речовин у повітря 6 лютого. Влада наказала населенню евакуюватися, щоб уникнути смертельної небезпеки.

Liked the article?
Help us be even more cool!