ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США понад 330 газет через нападки Трампа вийшли зі статтями на захист свободи преси

16.08.2018, 14:02
Фото - AFP/radiosvoboda.org

Понад 330 американських газет вийшли 16 серпня з редакційними статтями на захист свободи преси – у відповідь на нападки президента Дональда Трампа щодо того, що він називає “фальшивими новинами”, та його заяву про те, що журналісти є “ворогами” американського народу, повідомляє Радіо Свобода.

Ініціатором акції виступила газета Boston Globe, її підтримала впливова загальнонаціональна газета The New York Times, а також низка невеликих регіональних видань – у тому числі в штатах, де Трамп переміг під час президентських виборів у 2016 році.

Редакція Boston Globe у публікації, розміщеній онлайн 15 серпня, звинувачує Трампа в “постійних нападках на вільну пресу”.

“Велич Америки залежить від ролі вільної преси, щоб говорити правду можновладцям. Таврувати пресу “ворогом народу” є антиамериканським, оскільки це небезпечно для громадянських свобод, які ми поділяємо більше двох століть”, – йдеться в статті Boston Globe.

У Сент-Луїсі видання Post-Dispatch назвало журналістів “найвірнішими патріотами”.

У Чикаго Sun-Times заявляє, що більшість американців розуміють, що Трамп говорить нісенітниці.

Газета Observer у Північній Кароліні висловила сподівання, що Трамп припинить свої напади на медіа-організації, проте зазначає, що не дуже вірять у це.

Видання редакційних статей аналогічна критиці на адресу Трампа з боку громадських діячів щодо проблем свободи преси.

Водночас одне з найбільших видань The Wall Street Journal відмовилося від участі в акції. Заступник редактора видання Джеймс Фріман заявив, що така ініціатива підриває незалежність політики редакційних колегій окремих видань.

Також Фріман наголосив, що Трамп має право на свободу слова в тому ж обсязі, що і ЗМІ, які вступають з ним у полеміку.

Liked the article?
Help us be even more cool!