ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США політика засудили до довічного увʼязнення, визнавши винним у вбивстві журналіста

30.08.2024, 11:01
Засуджений до довічного увʼязнення політик Роберт Теллес. Фото – KM Cannon / Pool / Las Vegas Review-Journal / AP

У США суд присяжних засудив до довічного увʼязнення колишнього політика Роберта Теллеса зі штату Невада, визнавши його винним у вбивстві журналіста-розслідувача Las Vegas Review-Journal Джеффа Ґермана, який писав критичні статті про його діяльність на посаді, повідомляє ВВС.

47-річний Роберт Теллес із 2022 року перебуває під вартою без права внесення застави за напад на журналіста з ножем.

Під час суду прокурори подали присяжним сліди ДНК, виявлені під нігтями журналіста, які, за їхніми словами, належать Теллесу. Експолітик заперечує свою провину й заявив, що не вбивав Ґермана.

28 серпня 2024 року, після двох днів наради, журі з 12 присяжних ухвалило обвинувальний вердикт. Кілька годин по тому ті самі присяжні засудили Теллеса до довічного ув'язнення.

“Присяжні одноголосно визнали вбивство навмисним, свідомим і спланованим”, – повідомив суду присяжний номер два.

Політик матиме право на умовно-дострокове звільнення після 20 років за ґратами.

У вересні 2022 року 69-річного Джеффа Ґермана знайшли мертвим біля його будинку в Неваді. На тілі було сім ножових поранень у шию й тулуб.

Прокурори звинуватили Теллеса у вбивстві журналіста через негативні статті, де той висвітлював діяльність посадовця на виборній посаді.

В одному з матеріалів Ґерман стверджував, що Теллес мав “некоректні” стосунки з деким у своїй команді, а в кількох інших ішлося про його агресивну поведінку у своєму офісі в Лас-Вегасі.

На відео з камер спостереження, які вилучила поліція й показала присяжним, видно нападника на Ґермана біля його будинку – чоловіка у великому солом’яному капелюсі й кросівках. Пізніше правоохоронці знайшли порізані залишки подібних предметів у будинку Теллеса.

Прокуратура стверджує, що на відео з камер безпеки зображено саме Теллеса, вважаючи, що той сховався в кущах біля будинку Ґермана, а тоді намагався знищити докази.

Адвокати Теллеса заявляють, що хтось підкинув пошкоджені докази в будинок їхнього клієнта, щоб підставити його. Вони не згодні, що статті Ґермана були “мотивом для вбивства”.

Втім, прокурори надали сліди ДНК, хронологію подій і кадри з позашляховиком Теллеса на вулиці біля будинку Ґермана безпосередньо перед убивством. Одяг водія схожий на одяг нападника на відео.

Журналіст Джефф Ґерман понад 40 років висвітлював життя у місті й корупцію. На момент смерті в нього була готова ще одна неопублікована стаття про Теллеса.

Ґленн Кук, виконавчий редактор журналу Las Vegas Review-Journal, опублікував заяву, де зазначає, що своїм вердиктом “присяжні певною мірою відновили справедливість” для Ґермана.

“Джеффа (Ґермана) було вбито за роботу, якою він дуже пишався: його репортажі притягували обраного посадовця до відповідальності за неналежну поведінку й спонукали громадян обрати когось іншого на цю посаду”, – пише він.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!