ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США оприлюднили копії постів російської "фабрики тролів" у Facebook

11.05.2018, 10:57
Фото - opusteno.rs

Члени Комітету з розвідки Палати представників США опублікували копії проплачених російською “фабрикою тролів” постів у Facebook, створених з метою вплинути на американські президентські вибори в 2016 році. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на сайт комітету.

У січні 2017 року розвідка дійшла висновку, що Росія втручалася в американські вибори, намагаючись сприяти перемозі Дональда Трампа і програшу Гілларі Клінтон.

Член комітету Адам Шифф під час відкритого слухання в листопаді 2017 року за участю представників Facebook, Twitter і Google зазначив, що [російська] кампанія в соціальних мережах була спрямована на розкол в США, розпалювання заворушень на ґрунті низки розбіжностей.

“Росіяни зробили це, об'єднавши фейкові акаунти, сторінки і спільноти, щоб просувати політизований контент і відео, а також мобілізувати справжніх американців підписувати онлайн-петиції і брати участь у мітингах і протестах”, - заявив він.

Часто вплив здійснювався через групи у Facebook афроамериканців та ЛГБТ-спільноти. Вартість одного оголошення в середньому становила близько 150 російських рублів.

За даними розвідки, всього було придбано понад 3,5 тисячі оголошень. Їх побачило 11,4 мільйона американців. Загалом російська “фабрика тролів” створила 470 сторінок у Facebook, які згенерували 80 тисяч одиниць контенту і розповсюдили його на більш ніж 126 мільйонів американців.

Нагадаємо, 3 квітня Facebook заблокував понад 270 сторінок російського “Агентства досліджень інтернету” (IRA), які, за його даними, використовувалися для політичного впливу на користувачів з Росії і російськомовних жителів країн-сусідів РФ, серед яких і Україна.

Liked the article?
Help us be even more cool!