ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США на п'ять років ув’язнили чоловіка, який дав журналістам податкові декларації Трампа

У США суд засудив колишнього підрядника Служби внутрішніх доходів США Чарльза Літтлджона до п’яти років ув’язнення за розголошення конфіденційної інформації. Він передав журналістам дані податкових декларацій Дональда Трампа, коли той був президентом.

Таке рішення ухвалив Окружний суд округу Колумбія 29 січня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на міністерство юстиції США.

Згідно з матеріалами справи, Літтлджон у 2019 та 2020 роках несанкціоновано передавав інформацію про податкові декларації тисяч найбагатших людей США неназваним американським медіа, після чого приховував докази причетності до цього.

Видання зазначає, що хоча мін’юст США не називає медіа та чиї саме дані були розкриті, але приблизно в той самий час серію розслідувань про статки найбагатших американців опублікувало незалежне медіа ProPublica.

А The New York Times у вересні 2020 року опублікувало резонансні розслідування про податкові декларації Трампа, згідно з якими він сплатив лише $750 федерального податку на прибуток у 2016 та 2017 роках, а за 10 з попередніх 15 років – узагалі нічого.

Федеральні прокурори СЩА звинуватили Літтлджона у витоку податкових декларацій “високопоставленого державного посадовця” до новинної організації.

Суддя в справі присудила Літтлджону максимальне покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Він визнав провину ще в жовтні минулого року, але стверджував, що діяв в інтересах громадськості.

“Чарльз Літлджон зловживав своїм становищем консультанта Служби внутрішніх доходів, розголошуючи тисячі федеральних податкових декларацій та іншу приватну фінансову інформацію американців медіа”, – прокоментувала виконувачка обов’язків помічника генпрокурора США Ніколь Арджентьєрі.

Нагадаємо, у 2018 році The New York Times публікувало матеріали про податкову звітність Трампа, яку отримало від його племінниці. Раніше цього місяця суд зобов'язав експрезидента США сплатити журналістам NYT майже 400 тисяч доларів судових витрат.

Liked the article?
Help us be even more cool!