ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США хакера з України засудили до 10 років

19.04.2021, 10:22
Фото – americanretrieval.com
Фото – americanretrieval.com

Суд Вашингтона засудив до 10 років в'язниці громадянина України Федора Гладиря за серію кібератак у складі хакерської групи FIN7.

Про це повідомляють "Букви" з посиланням на міністерство юстиції США.

Зазначається, що Гладир був членом хакерської групи FIN7, яка, за оцінками мін’юсту США, "завдала американцям і економіці США збиток на мільярди доларів". Група порушила роботу комп’ютерних мереж у всіх 50 штатах США й округу Колумбія та викрала дані більш ніж 20 мільйонів кредитних карток.

Збитки від дій хакерської групи можуть становити від 3 до 6 мільярдів доларів.

Гладиря і ще двох громадян України – Дмитра Федорова та Андрія Колпакова – заарештували в німецькому Дрездені у 2018 році. Пізніше їх екстрадували до США. Кожному із затриманих висунуто звинувачення у 26 випадках кримінальних злочинів, зокрема в змові, шахрайстві в мережі, зломі комп’ютерів, шахрайстві з пристроєм доступу і крадіжці особистих даних.

У вересні 2019 Гладир визнав себе винним за звинуваченням у скоєнні кібератак і шахрайства в обмін на зняття інших звинувачень. Також він сплатив 2,5 мільйона доларів відшкодування.

У серпні 2018 року мін’юст США повідомив про арешт трьох громадян України за підозрою в причетності до хакерського угруповання Fin7, також відомої як Carbanak.

Liked the article?
Help us be even more cool!