ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США Facebook оштрафували на понад $14 млн

20.10.2021, 10:15
Фото – itc.ua
Фото – itc.ua

Компанія Facebook має виплатити уряду США понад $14 мільйонів у вигляді штрафів та компенсацій через порушення правил приймання на роботу іноземців.

Про це 19 жовтня повідомило видання The Wall Street Journal, передає Укрінформ.

"Facebook Inc. погодився виплатити фінансовий штраф у межах домовленості з урядом США, який звинуватив компанію в незаконному резервуванні прибуткових робочих місць для працівників-іммігрантів", – зазначається в повідомленні.

Покарання для компанії, яка керує глобальною соцмережею, накладено через те, що вона сприяла отриманню "зелених карт" для іноземних працівників на основі працевлаштування замість того, щоб спочатку пропонувати робочі місця фахівцям зі США.

За інформацією американського мін'юсту, Facebook виплатить уряду $4,75 мільйона, а також додаткові $9,5 мільйона як фінансову компенсацію, призначену відділом мін’юсту з громадянських прав.

Нагадаємо, за американським законодавством, перед тим, як наймати іноземців за спеціальною візою, працедавець у США повинен довести уряду, що він не може знайти кваліфікованих американських працівників для заповнення вакансій.

Liked the article?
Help us be even more cool!