ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США до п’яти років засудили хакера, який зламав твіттер-сторінки Маска, Байдена та Гейтса

26.06.2023, 10:34
Фото – Jon Nazca / Reuters
Фото – Jon Nazca / Reuters

Федеральний суд Нью-Йорка засудив до п’яти років ув’язнення 24-річного британця Джозефа Джеймса О'Коннора за злам твіттер-акаунтів декількох американських політиків і знаменитостей у 2020 році. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на TechCrunch.

Окрім цього, О'Коннор має сплатити $794 тисячі постраждалим від його злочинів.

Він є громадянином Сполученого Королівства і був екстрадований з Іспанії на запит прокуратури США на початку цього року і відтоді перебуває під вартою. У травні чоловік визнав себе винним за чотирма пунктами обвинувачення в комп’ютерному зламі, шахрайстві з використанням електронних засобів, кіберпереслідуванні та відмиванні грошей.

Під час слухання суддя Джед С. Ракофф заявив, що О'Коннор, ймовірно, відбуде близько половини терміну ув'язнення, провівши понад два роки в досудовому ув'язненні. Прокурори натомість вимагали для О'Коннора щонайменше сім років ув'язнення.

У суді О'Коннор назвав скоєні ним злочини "дурними й безглуздими" та вибачився перед потерпілими.

О'Коннор, відомий під ніком PlugWalkJoe, був частиною групи, яка в липні 2020 року зламала десятки відомих акаунтів у Twitter, зокрема Apple, Binance, Білла Гейтса, Джо Байдена та Ілона Маска, з метою поширення криптовалютних шахрайських схем швидкого збагачення.

За словами прокурорів, зловмисник проводив складну атаку з підміни SIM-карток для крадіжки великих сум криптовалюти, зламував Twitter, вчиняв комп'ютерні вторгнення для заволодіння акаунтами в соціальних мережах і навіть переслідував двох жертв, зокрема неповнолітню жертву.

Liked the article?
Help us be even more cool!