ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У справі про вбивство Хашкаджі показали нові фото

19.12.2018, 15:37
Фото - aa.com.tr

У справі вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі з'явилися нові фотографії з камер відеоспостереження. Знімки 15 саудівців, які прибули до Туреччини з метою вбивства журналіста, оприлюднило агентство “Анадолу”, повідомляє Укрінформ.

“На фото зображені моменти прибуття групи в Стамбул і відвідування генконсульства і резиденції саудівського консула”, - повідомило агентство.

Представники МВС та Національної розвідувальної організації (MIT) Туреччини вивчили 3500 годин записів зі 147 камер відеоспостереження у 80 різних точках Стамбула.

У числі інших вивчені записи з камер відеоспостереження в Міжнародному аеропорту Ататюрка в Стамбулі, а також у стамбульських районах Левент і Султанахмет.

За даними правоохоронних органів Туреччини, співробітники саудівської розвідки Мухаммед Саад Х. Альзахрані , генерал Мансур Отман М. Абу Хусейн і полковник Наїф Хасан прибули з Ер-Ріяда в Стамбул рейсом “Саудівських авіаліній” у 16:30 1 жовтня.

Абдульазіз Мухаммед М. Алхавсаві, Халід Аедх Р. Алотаібі і Саад Мешаль Альбостані прибули в Стамбул в 01:30 2 жовтня рейсом Turkish Airlines.

О 03:30 того ж дня на приватному літаку прибули підполковник Бадр Лафи М. Алотаібі, співробітники охорони саудівського короля Валед Абдулла М. Алшехрі, генерал Мустафа Мухаммед М. Алмадані, Фаад Шабіб А. Албалави, генерал спецназу Махер Абдулазіз М. Мутреб, експерт у сфері безпеки, співробітник розвідки Таар Халеб Т. Алхарбі, експерт зі стратегічного планування Турки Мушарраф М. Алшехрі, судмедексперт підполковник Салах Мухаммед А. Тубаиги і Саїф Саад Р. Алгахтани.

Розслідуванням займається прокуратура Стамбула.

Як повідомляв ІМІ, 13 грудня Сенат США затвердив резолюцію, яка покладала відповідальність за вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі на спадкоємного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана.

Оглядач американської газети The Washington Post Джамаль Хашкаджі зник 2 жовтня після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, щоб оформити документи, необхідні для шлюбу з громадянкою Туреччини. Згодом Саудівська Аравія визнала факт його вбивства, але заперечує зв’язок цього злочину з бін Салманом.

У Саудівській Аравії затримали 21 підозрюваного у вбивстві журналіста. Прокуратура країни вимагає смертної кари для п’ятьох з них. Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що розпорядження вбити журналіста надійшло “з найвищих рівнів уряду” Саудівської Аравії.

Liked the article?
Help us be even more cool!