ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У справі про напад ужгородського екс-депутата на журналістів М-Студіо заявили про відвід судді

14.04.2016, 13:40

Потерпіла сторона у справі нападу екс-депутата Ужгородської міської ради, підприємця Павла Маєрчика на журналістів каналу “М-Студіо”, заявила про відвід судді Ужгородського міськрайонного суду О.Леміш через брак неупередженості. Про відвід завила перед початком засідання 13 квітня потерпіла Т.С.Легеза, повідомляє “Про Захід”.

Видання нагадує, що у вересні 2015 року під час чергової сутички біля магазину “Корзо”, підприємець здійснив напад на оператора телеканалу та пошкодив йому накамерне світло. Одразу ж по тому, знімальна група подала заяву до міліції, проти Павла Маєрчика порушили кримінальну справу за статтею 171 ч. 1 ККУ ( Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

На початку засідання потерпіла Т.С. Легеза, заявивши про відвід судді, повідомила про обставини, які виключають його участь в кримінальному провадженні.

Так, йдеться у її заяві, під час інциденту 7 вересня минулого року, коли й було скоєно напад на оператора телеканалу, Павло Маєрчик, який начебто не має офіційних претензій на це приміщення, намагався пізно увечері проникнути в магазин. Видання нагадує, що співвласниці магазину неодноразово публічно заявляли, що за спробами рейдерського захоплення приміщення стоїть Павло Маєрчик, який, втім, ніяк офіційно не фігурує у цій справі.

Того ж вечора, 7 вересня, коли й було скоєно напад, разом з Маєрчиком були зафіксовані на фото та відео адвокати Леміш М.О та Леміш О.О. Обидва представники обвинуваченого, йдеться в заяві потерпілої, є синами судді Леміша О.М. Крім того, в цивільному спорі щодо магазину “Корзо” представником сторони відповідачів є вищезазначений адвокат Леміш О.О.

“Таким чином під час скоєння дій, за які в подальшому Маєрчика П.С. було обвинувачено у скоєнні злочинів, він мав спільні інтереси з членами сім'ї судді Леміша О.М. та перебував з ними в правових відносинах. Згідно статті 75. ч. 1. п. 3. Кримінально-процесуального кодексу України: “Слідчий суддя, суддя або присяжний не може брати участь у кримінальному провадженні... якщо він особисто, його близькі родичі чи члени його сім'ї заінтересовані в результатах провадження”. Згідно вищенаведеного, вважаємо, що суддя Леміш О.М. не може неупереджено здійснювати розгляд справи”, – йдеться в заяві.

Як повідомляв ІМІ, 7 вересня 2015 року журналісти ТРК Мукачево М-Студіо виконували редакційне завдання, пов'язане з подіями біля магазину “Корзо” в Ужгороді. Згодом до них підійшов чоловік, який вдарив по камері оператора, що здійснював відеозапис та, відтак, пошкодив її.

За фактом перешкоджання слідчий відділ Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

31 жовтня 2015 року екс-депутату Ужгородської міської ради, підприємцю Павлу Маєрчику слідчим СУ УМВС в Закарпатській області оголошено підозру у перешкоджанні професійній діяльності журналістів.

Подібний інцидент стався і 11 червня 2015 року, коли в Ужгороді невідомий чоловік напав на оператора закарпатського телеканалу “М-Студіо” Євгенія Суханова та намагався пошкодити штатив і камеру. Інцидент стався під час зйомки сюжету про конфлікт щодо права власності на приміщення магазину в центрі міста на вулиці Корзо.

Слідчий Ужгородського МВ УМВС у Закарпатській області розпочав досудове розслідування за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістам телеканалу “М-Студіо” за ч. 1 ст. 171 КК України.

2 листопада 2015 року Ужгородський міськрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 24 тисячі гривень екс-депутату Ужгородської міськради Павлу М., якого звинувачують у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів (ст. 171 ч. 1 Кримінального кодексу України).

19 січня 2016 року об 11:30 Ужгородський міськрайонний суд мав розпочати судове засідання у справі обвинувачуваного в нападі на журналістів ТРК Мукачево “М-студіо” підприємця Павла Маєрчика.

20 січня 2016 року слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду відмовив захисникам підозрюваного у перешкоджанні журналістам телерадіокомпанії “М-Студіо” у задоволенні клопотання щодо надання тимчасового доступу до документів, що підтверджують трудові відносини журналіста, оператора з ТРК “М-Студіо” та відповідних документів на відеотехніку, які знаходяться у володінні телеканалу.

Liked the article?
Help us be even more cool!