ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У соцмережах поширюють фейкове відео, на якому Байден спить у прямому ефірі

04.09.2020, 16:54
Фото – REUTERS / Alan Freed
Фото – REUTERS / Alan Freed

У соціальних мережах поширюють фейк про те, що кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден заснув у прямому ефірі під час телеінтерв’ю. На цей фейк звернули фактчекери видання Reuters, повідомляє MediaSapiens.

Відео поширили 13 тисяч разів і супроводжували підписами “Дивіться: Байден спить у прямому ефірі”. Інколи відео поширювали без жодних підписів, лише зі смайликами. 

Воно починається зі слів ведучої: “Приєднуйтеся до нас під час ранкового ефіру в Нью-Йорку”, потім камера показує Джо Байдена, який нібито спить. 

Як з’ясували фактчекери, це відео було змінене. Відео з ведучою було зняте у 2011 році, коли в прямому ефірі заснув 84-річний співак Гаррі Беллафонте. Однак в оригінальному відео співак не хропів. У відредагованому відео чути, що кандидат у президенти США ще й хропе.

Відео з Байденом зроблено 28 серпня 2020 року під час зустрічі з Гіларі Клінтон. На відео Байден опускав очі на кілька секунд, однак він не спав.

Користувач Twitter під ніком Damon imani підтвердив, що це він створив відредаговане відео. У Damon 12,7 тисячі фоловерів, а також у профілі зазначено, що він займається редагуванням звуку та відео.  

“Я художник з божевільною уявою, яку я вклав у свої пародії”, – стверджує він і водночас наголошує, що відредаговане відео створив для жарту.

Однак не всі користувачі соцмереж зрозуміли задум художника. Багато з них і справді повірили, що Джо Байден заснув під час прямого ефіру.

Нагадаємо, соціальна мережа Facebook зняла блокування з реклами на підтримку кандидата на посаду президента США Джо Байдена, яку запустили демократи з організації Priorities USA. Раніше соцмережа заборонила цю рекламу, оскільки побачила в ній підбурювання до насильницьких дій.

Liked the article?
Help us be even more cool!