ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У соцмережах поширюють фейк, що від грипу помирають більше, ніж від коронавірусу

10.09.2020, 16:20
Фото – detective-bureau.com
Фото – detective-bureau.com

У соціальних мережах Facebook та Twitter поширювали неправдиву інформацію, що смертність від грипу перевищує смертність від коронавірусу. На фейк звернули увагу фактчекери видання AFP, повідомляє MediaSapiens

У повідомленні, яке поширювали користувачі, йдеться: "Смертність від COVID-19 без вакцини нижче, ніж смертність від грипу з вакциною". 

За даними директорки з профілактики інфекцій університету імені Джона Гопкінса Лізи Магаракіс, з початку року до 4 вересня від коронавірусу у світі померло 869 306 осіб. Водночас від грипу щороку помирає від 290 тисяч до 650 тисяч осіб.

Вищу смертність від коронавірусу підтверджує і доцент статистики Філіппінського університету Пітер Джуліан Кейтон. За його даними, коефіцієнт смертності від грипу на Філіппінах становить 0,014% (співвідношення кількості померлих до тисячі тих, хто захворів), від коронавірусу – 1,6%.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) ще в березні встановила, що смертність хворих на коронавірус перевищує показники смертності від грипу. За даними ВООЗ, коефіцієнт смертності від коронавірусу становить 3–4%, у грипу ці коефіцієнти не перевищують 0,1%.

Нагадаємо, алгоритми Facebook сприяють поширенню фейкової інформації про здоров’я. Лише у квітні 2020 року фейкові новини набрали 460 млн переглядів.

Liked the article?
Help us be even more cool!