ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У соцмережах на молодь найбільше впливають Супрун, Соколова та Притула. Шарій увійшов до топ-10

08.05.2020, 14:22
Фото – скриншот з IREX
Фото – скриншот з IREX

Найвпливовішими для молоді в соціальних мережах є колишня міністерка охорони здоров’я України Уляна Супрун, журналістка та телеведуча Яніна Соколова і шоумен та телеведучий Сергій Притула. 

Такими є результати дослідження про інфлюенсерів для молоді (14–35 років) у соцмережах, яке провели Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) разом з аналітиками системи моніторингу соціальних медіа SemanticForce, повідомляє Громадське.

Аналітики проаналізували акаунти публічних людей у Facebook, Instagram, YouTube та VKontakte. Водночас їхній вплив на молодь визначали виключно за Facebook, оскільки там відбувається найбільша активність.

За основними темами, такими як питання національної ідентичності, соціальні та економічні можливості та громадська активність, досліджували профілі з найбільшою кількістю підписників. З усіх проаналізованих даних складали рейтинг “впливовості”.

Так, аналітики визначили, що найбільше на молодь у соцмережах впливають колишня міністерка охорони здоров’я України Уляна Супрун (35,19%), журналістка та телеведуча Яніна Соколова (32,56%) і шоумен та телеведучий Сергій Притула (31,81%). 

Якщо до Супрун дослухаються загалом по всій Україні, то Соколова має найбільший вплив у центральних регіонах, а Притула – у центральних та західних.

Також до десятки впливових увійшли акаунти колишнього парламентаря Борислава Берези (30,29%), ветерана та блогера Валерія Ананьєва (30,06%), колишнього політв’язня та режисера Олега Сенцова (29,81%), письменниці Оксани Забужко (29,54%), журналіста й телеведучого Сергія Іванова (29,41%), співака та народного депутата Святослава Вакарчука (28,91%) й блогера Анатолія Шарія (28,53%). 

Фото – IREX

Крім того, аналітики кажуть, що організації в Україні мають значно менший вплив на молодь у соцмережах, ніж окремі особи. Серед найвпливовіших – портал "Освіта.ua" (загалом в Україні), проєкт відкритих онлайн-курсів Prometheus та скаутська організація "Пласт" (у центральних та західних регіонах).

Liked the article?
Help us be even more cool!