ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Софії протест біля російської церкви – туди приїхали посол РФ та митрополит РПЦ

06.12.2022, 12:55
Фото – nova.bg
Фото – nova.bg

У центрі Софії відбувається акція проти російського вторгнення в Україну біля храму, де перебувають російська пані посол Елеонора Митрофанова і очільник відділу зовнішніх зв'язків Московського патріархату митрополит Антоній.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на телеканал Nova.

Громадяни скандують "Вбивці" і "Це не Москва" перед російською церквою в Софії на знак протесту проти візиту митрополита Антонія Волоколамського, який обійняв посаду "міністра закордонних справ" Московського патріархату після усунення митрополита Іларіона і взяв участь у церковній службі.

На службі також присутня пані посол РФ у Болгарії Елеонора Митрофанова.

"Ми протестуємо, тому що це найвище нахабство під час війни для тих, хто окупує, тут, на території Європейського Союзу і країни НАТО, проводити службу для перемоги Росії, це просто нонсенс, тому ми протестуємо", – сказав один з учасників протесту Георгій Іванов.

Українка Ірина, родом з Херсона, приїхала з маленьким сином до Болгарії, рятуючись від російського вторгнення. Вона сказала, що протестує проти кривавої війни Путіна в Україні, тому що її родичі перебувають на окупованих територіях.

"Я тут як обурений громадянин, тому що це блюзнірство – проводити в болгарській церкві молебень за терористичну державу, благословляти вбивць дітей. Чи знаєте ви, що зараз відбувається в Україні? Тисячі дітей перебувають у бомбосховищах. Тисячі дітей наражаються на смертельну небезпеку! І в цій церкві є люди, які моляться, щоб їм вдалося вбити їх ще більше, тут вони моляться просто зараз, щоб одна країна розчавила іншу країну", – сказала вона.

Як повідомляв ІМІ, за останні кілька тижнів СБУ провела низку безпекових заходів по всій Україні в приміщеннях УПЦ МП. 

5 грудня 2022 року співробітники Служби безпеки України провели контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ МП у Полтавській області. Зокрема, у Мгарському Спасо-Преображенському чоловічому монастирі Полтавської та Миргородської єпархії УПЦ і єпархіальному управлінні Кременчуцької та Лубенської єпархії УПЦ.

2 грудня Служба безпеки України оголосила про підозру митрополиту Кіровоградської єпархії УПЦ МП, який поширював прокремлівські погляди в регіоні та виправдовував захоплення Криму.

31 жовтня СБУ повідомила про обшуки в Кіровоградській та Олександрійській єпархіях через поширення окремими представниками цієї громади ідей, що зазіхають на територіальну цілісність України та розпалювання релігійної ворожнечі. 

За даними спецслужби, серед іншого в них виявлено листування митрополита Кіровоградського і Новомиргородського з патріархом Московським Кирилом та вилучено велику кількість виготовлених у РФ антиукраїнських матеріалів. За попередніми оцінками, зазначає СБУ, у їхніх текстах містяться ознаки вчинення кримінальних правопорушень, передбачених Кримінальним кодексом України. 

Зокрема, це ст. 110 – зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України; ст. 161 – порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками. 

1 грудня СБУ повідомила про підозру священнику з Києво-Печерської лаври, що організував богослужіння, під час якого вихваляли “русскій мір”.

Liked the article?
Help us be even more cool!