ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У "Слузі народу" пропонують ухвалити закон про правила роботи ЗМІ в умовах війни

07.08.2019, 11:09
Фото - фейсбук Сергія Швеця

Майбутній депутат-мажоритарник від партії “Слуга народу” Сергій Швець пропонує прийняти закон, що визначає правила роботи засобів масової інформації в умовах війни, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Як бути зі свободою слова в умовах війни, в умовах надзвичайного, воєнного стану? Поки що це регламентується виключно нормами різних відомств, але це все несистемний підхід. Є у мене така ідея (підготувати законопроект - ред.). І все це потрібно зробити в короткий термін”, - розповів Швець.

Він висловив думку, що законопроект повинен містити і “глосарій війни”. “Що таке окупаційні війська, сепаратисти, колабораціоністи, непроголошені республіки... Це все має бути визначено в законі”, - зазначив Швець.

За його словами, під час підготовки законопроекту необхідно вивчити думку громадян - чи згодні вони на обмеження інформації в умовах війни для їхньої ж безпеки, а “якщо згодні, то якою мірою”.

Швець поділився планами, що має намір працювати за профілем (до обрання до Верховної Ради був ведучим на “Студії 1+1” - ред.) у парламентському комітеті з інформаційної політики та свободи слова. Він упевнений, що цей профільний комітет буде одним із найчисельніших і “найреволюційніших”.

“Там зберуться люди з проривними ідеями”, - сказав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!