ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Слов’янську взяли в заручники американського журналіста Саймона Островського

23.04.2014, 10:57

У Слов’янську сепаратисти затримали журналіста американського видання Vice Саймона Островського. Про це заявив незаконний мер Слов’янська В’ячеслав Пономарьов на прес-конференції в Будинку культури, повідомляє Gazeta.ru.

За словами Пономарьова, журналіст має подвійне громадянство США та Ізраїлю.

Прес-конференція була ненадовго перервана, оскільки Пономарьову подзвонили батьки журналіста. Він сказав їм, що з сином все добре: “Його ніхто не викрадав, його ніхто не тримає у заручниках, він зараз у нас в СБУ готує матеріал, працює”.

Саймон Островський є співробітником американського видання Vice. Видання повідомляє на своєму сайті, що зараз зв’язується із державним департаментом США та іншими установами, які можуть сприяти звільненню  Саймона Островського, повідомляє MediaSapiens.

Журналіст зняв серію сюжетів з України, які назвав «Російська рулетка: вторгнення в Україну».  Островський казав, що хоча він працював репортером у різних регіонах – Центральній Азії, на Середньому Сході, в Кавказькому регіоні, але він ніде не стикався з такою ворожістю, як під час висвітлення вторгнення Росії у Крим.

Останнє повідомлення у Твіттері Островського було надіслано 21 квітня зі Слов’янська, де він чекав на прес-конференцію.

Нагадаємо, 21 зранку у Слов’янську проросійські активісти взяли в полон двох італійських журналістів - Поля Гого і Коссімо Аттанасіо - та білоруського кореспондента газети "Новий час" Дмитра Галка. Пізніше з'явилася інформація, що усі вони звільнені.

За повідомленням ЗМІ, у місті досі утримують журналістку Ірму Крат, а також журналіста Сергія Лефтера, який раніше працював на "Першому національному".

Фото - Українська правда

Liked the article?
Help us be even more cool!