ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Слов'янську вшанували пам'ять убитого журналіста Ігоря Александрова (Відео)

08.07.2016, 11:46

7 липня в Слов'янську (Донецька область) вшанували пам'ять вбитого журналіста, головного редактора телеканалу “ТОР” Ігоря Александрова. На місці поховання вбитого журналіста колеги, родичі і друзі провели громадянську панахиду, повідомляють Новини Донбасу.

Дочка покійного журналіста Анна Главатських поділилася спогадами про батька і висловила думку про місцеву журналістику.

Один з колишніх співробітників МВС Олег Солодун розповів, що суд встановив виконавців і організатора вбивства, однак ще є люди, які не понесли покарання в розслідуванні вбивства слов'янського журналіста.

“Низка людей вже вийшли (з в'язниці - ред.). Деякі вже навіть померли - ті, хто причетні до цієї справи. Але те, що обіцяли, що розберуться в посадових особах, які свого часу не реагували на виступи. Адже розбиратися потрібно було і з співробітниками Генеральної прокуратури, і співробітниками Міністерства внутрішніх справ. Цього ніхто не зробив. Це те, чого завжди не вистачає Україні, тобто доходить до певного етапу. Далі - не можна. Тут “високопосадовці”... Це прикро”, - сказав Солодун.

Як пише видання, міські чиновники панахиду проігнорували.

Нагадаємо, 3 липня 2001 року невідомі жорстоко побили Ігоря Александрова бейсбольними бітами біля входу в телекомпанію ТРК "ТОР" на Донеччині, внаслідок отриманих травм журналіст помер 7 липня у лікарні, не прийшовши до свідомості.

Як повідомляв ІМІ, Ігор Александров був автором серії телепередач “Без ретуші”, в ході яких колишні працівники УБОЗ розповідали про зв’язки місцевого криміналу з правоохоронними органами.

В убивстві Александрова звинувачувався безпритульний Юрій Вередюк, якого, після відкритого судового розгляду 17 травня 2002 року було виправдано.

Донецька обласна прокуратура оскаржила це рішення у Верховному Суді. 19 липня Вередюк помер, за висновками лікарів, від серцевої недостатності.

25 липня 2002 року Верховний Суд частково задовольнив касаційну скаргу Донецької облпрокуратури, скасувавши вирок Донецького апеляційного суду щодо Вередюка і надіславши справу на нове розслідування.

Пізніше генеральний прокурор Святослав Піскун повідомив, що Генпрокуратурі відомі замовники вбивства журналіста і ці люди оголошені в розшук.

За версією слідства, замовником вбивства Александрова був місцевий підприємець Олександр Рибак, керівник відомого слов’янського підприємства “Укрліта”, організатором – його молодший брат Дмитро, який запропонував своїм знайомим Олександру Онишку та Руслану Турсунову, які є членами краматорського злочинного угруповання “17-та ділянка”, вбити Александрова.

Проте, офіційну версію ставив під сумнів журналіст Володимир Бойко, який провів власне журналістське розслідування, яке було опубліковане в газеті “Свобода” у жовтні 2003 року. За його словами, слідство велося з брутальним порушенням процедури, а тому докази, отримані слідчими, на думку Бойка, були здобуті незаконним шляхом і не можуть розглядатися судом відповідно до статті 62 Конституції України – “обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом”.

Журналіст Володимир Бойко стверджував, що замовником вбивства донецького опозиційного журналіста Ігоря Александрова є Віктор Янукович і Віктор Пшонка.

Віктор Пшонка у 1998–2003 роках був прокурором Донецької області.

Віктор Янукович був губернатором Донецької області з 1997 року по 2002 роки.

Фото - скріншот з відео

Liked the article?
Help us be even more cool!