ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Слов’янську опозиційна газета заявляє про тиск з боку мера та міліції

29.05.2012, 01:40
Колектив опозиційної газети «Панорама тижня» (м.Слов’янськ, Донецька область) заявляє про тиск з боку мера міста Нелі Штепи та місцевої міліції. Про це йдеться у заяві колективу видання, текст якої є в розпорядженні Інституту масової інформації.

Як зазначено в заяві, редакція газети з моменту заснування (2005 рік) чітко визначила свою позицію: висвітлювати події, що відбуваються, об'єктивно і неупереджено.

“Мер міста неодноразово в усній формі висловлювала своє невдоволення і наміри знищити газету”, - зазначає колектив видання.

Газета з 2010-го (після приходу до влади Віктора Януковича) та до теперішнього часу критично оцінювала ініційовані урядом реформи, вбачаючи в них деструктивну спрямованість, що мають руйнівні наслідки, не деклароване поліпшення, а різке погіршення фінансово-економічної ситуації в країні і, відповідно, життя українських громадян. Також критично газета розглядає і діяльність Партії регіонів, - сказано в заяві.

У 2011 році, йдеться у заяві, видання виступило проти дій нового керівництва Слов'янська - міського голови Нелі Штепи та її команди. Зокрема, “проти намірів забрати у власність міста лікувальні озера та інфраструктуру Слов'янського курорту”.

“Газета в різкій формі розкритикувала знищення кількох комунальних підприємств, включаючи газету міської ради «Наш Слов'янськ», місце яких зайняли підприємства-клони зі зручним керівництвом”, - зазначено в заяві.

У лютому 2012 року, зауважує видання, Нелі Штепа, використовуючи адмінресурс, розпочала передвиборний піар депутата від Партії регіонів Володимира Вечерка.

26 квітня 2012 року в «Панорамі тижня» вийшла публікація: «Особи з білбордів, або Локшина зі сльозами» про Вечерка. У статті, йдеться у заяві, на підставі інтернет-публікацій викладені факти з біографії Вечерка: як він прийшов в бізнес, його методи ведення бізнесу і т. п. Окрему увагу приділено тестю Вечерка - Юхиму Звягільському. Так, публікація нагадала про скандали, з якими пов'язане це ім'я: «гасова справа» і від'їзд до Ізраїлю в 1994 році, управління шахтою ім.Засядька, негативні наслідки діяльності агрофірми «Шахтар» (дочірнє підприємство шахти ім. Засядька) в Слов'янському районі.

24 травня до засновника газети, директора ОДО «Нива» Віктора Малюги прийшли співробітники Сектора державної служби з боротьби з економічними злочинами Слов'янського міськвідділу міліції, які надали лист за підписом начальника відділу Бориса Лук'янова. В цьому листі начальник міліції, посилаючись на доручення прокуратури, просить надати йому юридичну та фактичну адресу газети «Панорама тижня», дані про засновника, телефони, анкетні дані та адреси проживання редактора, журналістів та інших співробітників газети. А також повні анкетні дані і «іншу інформацію» на автора публікації В.Марущак. Такі відомості необхідні у зв'язку зі зверненням, яке надійшло, від народного депутата Юхима Звягільського.

“Таку ситуацію ми однозначно розцінюємо як спробу тиску на видання, яке наважилося розповісти правду. Просимо всіх наших колег і громадян, які стоять на позиції об'єктивності і свободи слова, думки і поглядів, звернути увагу на сформовану обстановку в нашому місті.

Ми звертаємося за інформаційною підтримкою до всіх, хто має можливість опублікувати наш лист в друкованих виданнях та інтернет-ресурсах, щоб якомога більше людей в країні змогли дізнатися про події в Слов'янську і висловити з цього приводу свою думку. Готові надати будь-яку відому нам інформацію з цього питання”, - зазначає в заяві колектив газети.
Liked the article?
Help us be even more cool!