ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Слов'янську журналістку "Комсомолки" два дні протримали у камері

24.04.2014, 11:15

Кореспондентка газети “Комсомольская правда в Украине” Євгенія Супричева провела два дні у полоні сепаратистів у Слов’янську. Затримали її напередодні Великодня. Деталі затримання вона описала у репортажі, опублікованому на сайті газети.

Наказав затримати журналістку самопроголошений мер міста В'ячеслав Пономарьов, коли побачив, що Супричева відправляла SMS редактору. Повідомлення журналістка писала про побачену у міськвиконкомі мера Слов’янська Нелю Штепу, яка виривалась та кричала.

“Після прес-конференції (Пономарьова - ред.) вмовила провести екскурсію будівлею (міськвиконкому - ред.). Пономарьов був украй люб'язний, поки нам не зустрілася Штепа під конвоєм автоматників - ведуть в туалет.

- Я не писала заяви. Вони мене заарештували! - кричить, вириваючись.

“Кричить, вириваючись”, - набираю SMS редактору. Тут же підлітає "народний мер", вириває телефон. Читає SMS. - Ах ти ж тварюка майданівська! - Кричить в обличчя. - Заарештувати!”, - написала журналістка.

Супричеву вивели з будівлі, дорогою вона намагалася вирватися, проте їй пригрозили зламати руку. Привели журналістку у міськвідділ міліції і посадили у камеру.

За час утримання її провідав оперативник, якого Супричева просила допомоги у звільненні, проте той відповів, що нічого не може зробити. Також навідав її Пономарьов, питав, чи є скарги. На вимогу журналістки зателефонувати, відмовив.

Пізніше їй повідомили, що її “справу” передали в СБУ так званої “Донецької народної республіки”.

“До ранку роздумувала над втечею. Вирішила імітувати приступ - нехай викличуть швидку. Звичайно, приставлять конвой, але з лікарні бігти легше. Далі на перекладних до Полтави, а там вже свої. … Лежу, обмірковую деталі. Раптом: - Тобі пощастило! Відпускають! - Повідомляє хлопчина - конвоїр”, - написала вона.

Як уточнила ІМІ Супричева, її затримали 17 квітня, а відпустили 19 числа.

За її словами, за час полону до неї не застосовувалася фізична сила.

“Мене не били, не гвалтували”,- сказала вона.

Фото Рейтер, Максим Люков

Liked the article?
Help us be even more cool!