ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Словʼянську та Чернівцях запрацювали медіабази ІМІ

Фото – колаж ІМІ
Фото – колаж ІМІ

Інститут масової інформації (ІМІ) відкрив нові медіабази в Словʼянську та Чернівцях. Медіабаза Словʼянськ і Медіабаза Чернівці реалізуються ІМІ в партнерстві з ГО “Має Сенс”. 

Разом з новими медіабазами ІМІ має мережу з 13 регіональних хабів для підтримки роботи незалежних медійників в умовах повномасштабної війни Росії проти України.

У нових медіабазах журналісти зможуть:

  • взяти в користування бронежилети, шоломи, аптечки та інше обладнання;
  • відвідати тренінги, зустрічі або інші заходи;
  • знайти робоче місце без перебоїв з електрикою та інтернетом;
  • отримати консультації щодо роботи на фронті, фінансування медіа тощо;
  • у Слов’янську – користуватися технікою для знімання, трансляції відео- та аудіоматеріалів; 
  • у Чернівцях – записувати подкасти.

Відкриття нових медіабаз у Слов’янську та Чернівцях є важливим кроком стратегії ІМІ з підтримки журналістів, які працюють у надзвичайно складних умовах. У Словʼянську наша медіабаза стане для журналістів надійним тилом, забезпечуючи всім необхідним для безпечної та ефективної роботи в прифронтовій зоні. Водночас медіабаза в Чернівцях сприятиме професійному розвитку місцевих медіа, підвищуючи якість журналістики та створюючи простір для взаємодії і солідарності”, – зазначила директорка ІМІ Оксана Романюк.

Медіабаза Словʼянськ спеціалізуватиметься на підтримці журналістів, які висвітлюють бойові дії та наслідки війни на Донеччині. Координатор Медіабази Словʼянськ Валерій Гармаш повідомляє, що в медійників, які працюють у Донецькій області, є запит на оперативну та достовірну інформацію, безпеку під час роботи.

“Ми оперативно реагуємо на виклики, з якими стикаються наші медійники в прифронтовій зоні, забезпечуючи їх необхідною підтримкою та надаючи їм можливість продовжувати роботу навіть у надзвичайно складних умовах”, – каже Валерій Гармаш.

Фото – Медіабаза Словʼянськ

У Чернівцях медіабаза ІМІ стане осередком для розвитку регіональних медіа.

“Діяльність медіабази сприятиме покращенню якості журналістики в регіоні, забезпечуючи медійників комфортними умовами роботи та доступом до необхідного обладнання і ресурсів. Це допоможе підвищити ефективність обміну інформацією, спільну боротьбу з фейками та дезінформацією”, – розповідає координаторка Медіабази Чернівці Таїсія Гармаш.

Фото – Медіабаза Чернівці

Щоб скористатися послугами медіабаз у Слов’янську та Чернівцях, необхідно написати відповідному координатору у фейсбуці:

Словʼянськ – Валерій Гармаш

Чернівці – Таїсія Гармаш

Крім того, медіабази ІМІ є в 11 інших регіонах України:

Житомир – Оксана Трокоз

Чернігів – Павло Пущенко

Харків – Ольга Каплун

Полтава – Надія Кучер

Дніпро – Катерина Лисюк

Запоріжжя – Наталія Виговська

Кропивницький – Павло Лісниченко

Миколаїв – Катерина Середа

Херсон – Сергій Нікітенко (працює лише як точка видавання обладнання)

Одеса – Сергій Нікітенко

Суми – Альона Яцина

Якщо в медійників є потреба в бронежилетах, шоломах, аптечках, павербанках або іншому обладнанні, можна звернутися до координатора медіабази у своєму регіоні або заповнити гугл-форму.

За потреби ви можете звернутися до всеукраїнського координатора мережі “Медіабаза” Павла Лісниченка за номером 050 594 20 58 або написати на електронну пошту [email protected].

Liked the article?
Help us be even more cool!