ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Слов’янську невідомі підпалили паркан біля будинку журналіста

19.03.2021, 12:43
Фото – dn.npu.gov.ua
Фото – dn.npu.gov.ua

У Слов'янську Донецької області невідомі підпалили паркан біля будинку журналіста. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом пошкодження майна.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції в Донецькій області.

Подія трапилася 17 березня близько 00.20. Інцидент потерпілий пов'язує зі своєю журналістською діяльністю. 

Чоловік повідомив поліції, що вночі невідомі кинули запальну суміш на паркан, унаслідок чого той загорівся. Повідомляється, що поліцейські провели необхідні слідчо-розшукові заходи щодо встановлення осіб зловмисників.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 194 “Умисне знищення або пошкодження майна вчинене шляхом підпалу” (карається позбавленням волі на строк від трьох до десяти років).

ІМІ з'ясував, що підпалили паркан журналіста "Громадський контроль Слов’янськ-Краматорськ" Артему Соценку.

В коментарі представниці ІМІ у Донецькій області він розповів, що на дієвість розслідування цієї справи не сподівається, хоча у заяві в поліції вказав, що є журналістом. А сам підпал, хоч той і не завдав значної шкоди, пов'язує зі своєю професійною діяльністю.

“Але у  ЄРДР цього моменту немає, а 194 статтю  (ст. 194 “Умисне знищення або пошкодження майна вчинене шляхом підпалу”) легко анулювати, адже збитки невеликі. Для поліції найголовніше зараз з'ясувати, чи насправді я журналіст, відправити запити на підтвердження цього, редакція вже готує відповіді Підпалювачів вони не шукають швидше за все", - так прокоментував перші кроки поліції журналіст Соценко.

Словесні перепалки у соціальних мережах між героями сюжетів Соценко та ним самім траплялися часто, але відвертих погроз у його бік не було, розповів журналіст. Героями сюжетів Артема Соценко часто ставала і місцева поліція, і місцева влада. 

“В останній час багато відео я робив, і виїздів було багато, список підозрюваних в мене великий. Погроз не було як таких, але сварилися ми часто”, - розповів Соценко.

Журналістське посвідчення, яке надіслав Артем Соценко, щоб підтвердити свою особу регіональній представниці ІМІ Юлії Гаркуші, видане всеукраїнською інформаційно-правовою газетою“Закон і контроль”.

Liked the article?
Help us be even more cool!