ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У складі вибухівки, через яку загинув Шеремет, знайшли протипіхотну міну

08.02.2017, 16:38

Національна поліція України заявляє, що вибуховий пристрій, в результаті спрацьовування якого загинув журналіст Павло Шеремет, мав в своєму складі протипіхотну міну. Про це 8 лютого повідомив заступник голови Нацполіції - начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко на прес-конференції в Києві.

“В автомобілі Subaru мав місце вибух саморобного вибухового пристрою осколково-фугасної дії з електричним способом приведення в дію. Вибуховий пристрій був виготовлений із елементів вибухового пристрою промислового виготовлення та мав в своїй конструкції циліндричні вражаючі елементи та нарізну втулку запального гнізда протипіхотної міни направленої дії МОН 50. Стандартний спосіб підриву електродетонатор ЄДП. Саморобний вибуховий пристрій за допомогою мінімум двох магнітів кріпився із зовнішньої сторони днища кузова авто під переднім лівим водійським  сидінням, щоб зона ураження була у водія”, - розповів він.

Для підтвердження попередніх висновків слідства по конструкції вибухового пристрою і його місця положення було проведено кілька експериментів з використанням автомобіля і виготовлених копій вибухового пристрою.

Також Вакуленко зазначив, що на даний момент виконано 9 з 16 призначених експертиз у розслідуванні.

За матеріалами Інтерфакс-Україна, Еспресо.TV

Фото - УНІАН

 

Liked the article?
Help us be even more cool!