ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Сімферополі провели обшук та допитали екс-оператора ATR

11.04.2015, 21:24

Вранці 11 квітня у Сімферополі в будинку колишнього відеооператора телеканалу ATR Амета Умерова співробітники Центру з протидії екстремізму провели обшук, після чого відвезли для допиту в Центр. Через годину його відпустили.

Як розповів Умеров, з обшуком до нього додому прийшли близько 7 ранку. Представники Центру шукали вибухові речовини, холодну і вогнепальну зброю. Також вони перевірили особисті повідомлення в соціальних мережах на комп'ютері Амета.

За словами Умерова, на допит його привезли у справі про самогубство. Він додав, що співробітників Центру цікавили його зв'язки з якимсь Олексієм Рябініним, з яким він нібито листувався в соціальних мережах.

“У мене в друзях у соцмережі була людина, яка покінчила життя самогубством, підірвав або підпалив себе. З цього приводу і приходили до мене”, - сказав Умеров. Сам Умеров стверджує, що ця людина йому не знайома, і в ході перевірки комп'ютерів листування з ним виявлене ??не було.

Як повідомив видання з посиланням на джерело, Центр з протидії екстремізму збирає інформацію про сімферопольця Олексія Рябініна, який нещодавно нібито підірвався на саморобному вибуховому пристрої. За версією представників Центру, він нібито планував здійснити теракти в Криму на 9 травня.

Після допиту Амет Умеров був відпущений. В даний момент він проживає в Сімферополі з дружиною, малолітньою дитиною і літніми батьками. Кілька років тому Амет Умеров працював оператором телеканалу ATR. Зараз займається зйомкою весіль.

За матеріалами Крим.Реалії, Центр журналістських розслідувань

Liked the article?
Help us be even more cool!