ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Швеції вперше засудили громадянина за спалення Корану

У Швеції вперше засудили громадянина за використання мови ненависті під час спалення священної книги мусульман Корану.

Про це повідомив Bloomberg, передає Укрінформ.

Районний суд у місті Лінчепінг визнав винним 27-річного громадянина Швеції в "агітації проти етнічної чи національної групи". Суд постановив, що попри законність акту спалення Корану, чоловік мав намір погрожувати мусульманам, публікуючи відео, на якому молодик спалює релігійну книгу.

"Суд встановив, що відео спрямоване на мусульман, а не іслам як релігію. Зміст відео та спосіб, у який воно було опубліковане, чітко показує, що основною метою підсудного не могло бути нічого іншого, окрім погроз і вираження неповаги", – йдеться у заяві суду. 

Відео було оприлюднене 11 вересня 2020 року у соціальній мережі Х. На кадрах зображено спалювання Корану разом із беконом на грилі для барбекю. У відеоролику також лунала музика, яка, згідно із постановою суду, "тісно пов’язана" із терористичною атакою на мечеті у Новій Зеландії у 2019 році.

Обвинувачений проходитиме дворічний випробувальний термін і може отримати інше покарання, якщо його засудять повторно, йдеться у матеріалі.

Громадянин Іраку, відповідальний за більшість спалень Корану у Швеції цього року, наразі теж перебуває під слідством за той самий злочин, що і громадянин Швеції у четвер.

Як повідомляв ІМІ, Шведський центр проти насильницького екстремізму (CVE) закликав уряд країни внести зміни до закону про громадський порядок, щоб забезпечити можливість заборонити такі публічні заходи, як спалення Корану, якщо вони загрожують національній безпеці.

У червневому рішенні апеляційний суд Швеції заявив, що для того, щоб поліція могла відхилити заяву про проведення акції зі спалення Корану, необхідні конкретні ризики, пов'язані з нею, але загальне зростання загрози тероризму по всій Швеції не має впливати на цю оцінку.

Раніше біженець з Іраку Салван Моміка спалив Коран у Стокгольмі. Цю акцію дозволили через два тижні після того, як шведський апеляційний суд відхилив заборону поліції на протести зі спаленням Корану, коли мусульманську священну книгу спалили біля посольства Туреччини в січні.

Такі країни, як Ірак, Кувейт, Об'єднані Арабські Емірати і Марокко, викликали шведських послів на знак протесту проти інциденту зі спаленням Корану.

Liked the article?
Help us be even more cool!