ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Шотландії пропонують запровадити кримінальну відповідальність за мізогінію

10.03.2023, 16:30
Фото – Shutterstock
Фото – Shutterstock

У Шотландії пропонують запровадити кримінальну відповідальність за мізогінію, повідомляє The Telegraph.

Керівна Шотландська національна партія запропонувала ухвалити п’ять нових законів, що забороняють “шкідливу та принизливу” чоловічу поведінку, яка потенційно заважає жінкам “брати повноцінну участь у житті суспільства”.

За новою статтею про “мізогінну поведінку”, запропонованою урядом, звинувачуваний може бути притягнений до відповідальності, навіть якщо не звертався до жінки безпосередньо.

Порушенням може вважатися перегляд порнографії в місцях, де хтось може це побачити, чи “гучні й відверті розмови про жінок у публічних місцях, де це можуть почути інші люди”.

Водночас, за новою статтею про “мізогінний гарасмент”, злочинцем вважатиметься чоловік, який робить непристойні коментарі жінкам на вулиці або використовує грубу лексику щодо “дівчини, яка не має бажання “побалакати”.

Серед інших прикладів “навмисне тертя об жінку в натовпі” та показування жінці порнографічних матеріалів.

Окрім цього, нова стаття про “розбурхування” ненависті до жінок і дівчат може бути застосована проти блогерів-“інцелів”, які пропагують вищість чоловіків, або ж онлайн-знаменитостей на кшталт Ендрю Тейта, що роблять провокаційні заяви про протилежну стать.

Погрози зґвалтуванням, сексуальним насильством або фізичним спотворенням також можуть стати окремим видом правопорушень – цьому передувала хвиля цькування жінок у мережі.

Запропоновані законопроєкти спираються на звіт баронеси Кеннеді, яка отримувала по £1 000 на день від уряду Ніколи Стерджена за розслідування виявів мізогінії по північний бік кордону.

Партія запропонувала сім років ув’язнення як максимальне покарання за мізогінний гарасмент або поведінку. Кримінальна справа буде порушена в разі, якщо “злочинець сприйняв жертву як жінку, незалежно від статі чи гендеру жертви”.

Цей закон не передбачає покарання для жінок, які залицяються до чоловіків проти їхнього бажання або обговорюють свої сексуальні “подвиги” в публічних місцях.

Liked the article?
Help us be even more cool!