ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Шотландії ведучому RT, екс-главі уряду висунули звинувачення в сексуальних злочинах

25.01.2019, 12:25
Фото - REUTERS / Russell Cheyne

Суд в Единбурзі звинуватив ведучого телеканалу RT, колишнього першого міністра Шотландії 64-річного Алекса Салмонда в численних сексуальних злочинах, повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, його звинувачують у двох спробах зґвалтування, дев’яти епізодах сексуального насильства, двох нападах непристойного характеру і порушенні громадського порядку.

Салмонд не визнає звинувачення і називає себе невинуватим. На засіданні суду 24 січня його звільнили під заставу. Коли відбудеться наступне засідання в його справі – наразі невідомо.

Політик веде програму на російському телеканалі RT (колишній Russia Today). Головний редактор каналу Маргарита Симоньян заявила, що кримінальна справа пов’язана з його місцем роботи.

Ім’я Салмонда фігурувало в поліцейському розслідуванні про можливі сексуальні домагання до двох жінок кілька років тому. Звіт про внутрішнє розслідування звинувачень уряд Шотландії передав поліції в серпні 2018 року. Політик виграв цивільний позов проти уряду, заявивши, що внутрішнє розслідування проводилося з численними порушеннями.

Як нагадує Радіо Свобода, під керівництвом Салмонда 2014 року було проведено референдум про незалежність Шотландії від Великої Британії. Він закінчився поразкою прихильників незалежності, після цього Салмонд пішов у відставку з посади першого міністра і лідера Шотландської національної партії, яка домагалася незалежності.

Liked the article?
Help us be even more cool!