ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Сенцова – серцева недостатність і ревматизм – адвокат

02.10.2018, 13:00
Фото - ФСВП Росії

Адвокат засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова Дмитро Дінзе заявляє, що в українця, який 142-й день голодує в російській колонії, – серцева недостатність і ревматизм. Про це він сказав у коментарі телеканалу “Настоящее время” (проект Радіо Свобода і "Голосу Америки"), повідомляє Радіо Свобода.

“Так, загострення у нього (Сенцова – ред.). У нього проблеми із серцем – серцева недостатність. Також ревматизм нижніх кінцівок, з’явилися проблеми з печінкою і нирками, бо на тлі голодування у нього змінився стан крові. Відповідно до цього йому призначили певні ліки, глюкозу прокапали, поживні суміші. Зважаючи на це, відповідно до висновку фахівців-лікарів, йому призначають певні препарати, які він вживає”, – сказав Дінзе.

28 вересня Сенцова вивозили з колонії російського Лабитнангі в міську лікарню “для планового обстеження”. З огляду на результати проведеного обстеження, російські лікарі “провели корекцію лікування” Сенцова, повідомила Федеральна служба з виконання покарань Росії.

11 вересня двоюрідна сестра режисера Наталя Каплан розповіла проекту Радіо Свобода "Крим.Реалії", що стан Сенцова погіршується. За її словами, кровоносна система режисера “не справляється з доставкою кисню до життєво необхідних органів”.

Як повідомляв ІМІ, 14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

7 вересня адвокат режисера Дмитро Дінзе відвідав Олега Сенцова і повідомив, що українцю важко вставати з ліжка і його здоров’ю завдано незворотної шкоди.

10 вересня сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що Олег написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Liked the article?
Help us be even more cool!