ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Сенегалі через масові протести обмежили мобільний інтернет

05.06.2023, 10:33
Фото – REUTERS / Zohra Bensemra
Фото – REUTERS / Zohra Bensemra

Уряд Сенегалу наказав на кілька годин вимикати в певних регіонах увесь мобільний інтернет, щоб зупинити хвилю насильства, що охопила країну.

Про це йдеться в заяві уряду Сенегалу, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

“Через поширення сповнених ненависті й оманливих повідомлень мобільний інтернет тимчасово відімкнено в певні години дня”, – йдеться в поширеній заяві.

Уряд не уточнив, коли саме й де діятиме заборона, але жителі Дакара (столиця країни. – Ред.) розповіли, що 4 червня не мали доступу до мобільного інтернету пообіді, коли протести переважно посилюються.

Reuters зауважує, що минулого тижня уряд Сенегалу заборонив доступ до певних месенджерів, однак багатьом людям вдавалося обходити цю заборону. З огляду на це її було суттєво розширено.

У Сенегалі вже кілька днів тривають сутички поліції та прибічників опозиції через вирок екскандидату в президенти Усману Сонко. Внаслідок цих протестів уже загинуло щонайменше 16 людей.

Сенегальський суд ухвалив колишньому кандидату в президенти Усману Сонко вирок у вигляді двох років ув'язнення за “розбещення молоді”, але натомість зняв з нього звинувачення у зґвалтуванні. Це стало каталізатором заворушень.

Сонко, який має особливу популярність серед молодих виборців, неодноразово заявляв, що звинувачення у зґвалтуванні були наклепом, щоб перешкодити йому балотуватися на посаду президента наступного року. Він бойкотував судовий процес, але поліція примусово повернула його до міста Дакар до ухвалення вердикту.

Liked the article?
Help us be even more cool!