ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Сенаті США заявили про зростання російської пропаганди після виборів 2016 року

09.10.2019, 10:53
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Комітет Сенату США з розвідки заявив про посилення після виборів американського президента у 2016 році активності найбільш відомої структури, що веде пропагандистську діяльність за дорученням Кремля.

Про це йдеться в заяві Комітету Сенату США з розвідки від 8 жовтня, інформує DW.

Як заявив комітет, “Агентство інтернет-досліджень” Євгенія Пригожина, що базується в Санкт-Петербурзі, “радше розширило, ніж згорнуло” свою діяльність з моменту голосування в листопаді 2016 року. 

Водночас активність пов'язаних з “фабрикою тролів” акаунтів в Instagram зросла більш ніж на 200%, акаунтів у Facebook, Twitter і Youtube – на більш ніж 50%, зазначається в заяві двопартійного комітету, очолюваного республіканцем Річардом Барром.

За даними сенаторів, російська кампанія була спрямована насамперед на афроамериканців і мала на меті загострення внутрішньої напруженості і підвищення шансів на переобрання Президентом США Дональда Трампа.

Одночасно комітет з розвідки рекомендував Конгресу розглянути нові закони, які зобов'язують розкривати інформацію про замовників інтернет-реклами, пов'язаної з виборами.

“Агентство інтернет-досліджень” та інші російські структури, що займаються пропагандою в інтернеті, перебували у фокусі розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера. З травня 2017 року він вивчав передбачуване втручання РФ у вибори американського президента в 2016 році.

Результати дослідження були оприлюднені в березні 2019 року. За даними Мюллера, втручання у вибори відбувалося через “Агентство інтернет-досліджень”, яке пов'язують зі структурами бізнесмена Євгена Пригожина, а також через хакерські атаки. Кампанія Москви з втручання в американські вибори була різнобічною та скоординованою і проводилася за участю державних ЗМІ і агентств, хакерів, проплачених користувачів соцмереж (“тролів”), блогерів та спецслужб.

Росія категорично заперечує втручання в президентську кампанію в США у 2016 році. Зі свого боку Трамп заявляє, що є жертвою “полювання на відьом”, і також рішуче заперечує змову свого виборчого штабу з Москвою.

Liked the article?
Help us be even more cool!