ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Сенаті США закликають соцмережі обмежити пропаганду рф іспанською мовою

28.07.2022, 11:06

Двопартійна група американських сенаторів закликала платформи Facebook, WhatsApp, Twitter і Telegram докласти більших зусиль, щоб зупинити спроби рф поширювати іспанською мовою фейки про вторгнення в Україну.
Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті одного з ініціаторів звернення, голови комітету з питань міжнародних відносин Сенату США Роберта Менендеса, повідомляє Укрінформ.

"Тоді як режим путіна вживає дедалі потужніших драконівських заходів, щоб не дати власним громадянам отримати доступ до правди, блокуючи соцмережі та викорінюючи будь-яку подобу незалежних медіа в країні, російські державні ЗМІ продовжують використовувати платформи, надані Facebook, WhatsApp, Twitter і Telegram, аби поширювати та експортувати свою брехню за кордон", – наголошується в листі.

Сенатори звернули особливу увагу на кампанію дезінформації рф в іспанськомовних російських ЗМІ, націлену на аудиторію Латинської Америки й Карибського басейну, а також іспанськомовну громаду США. У цьому контексті були названі, зокрема, російські ресурси RT en Espanol і Sputnik Mundo та їхні сторінки в соцмережах. Це, як зауважується в документі, завдає "прямої шкоди національним інтересам" Сполучених Штатів.

Законодавці також закликали платформи виділити додаткові ресурси, щоб обмежити потік дезінформації з боку рф і в англомовному середовищі.

"У цих надзвичайних обставинах ми повинні залишатися пильними щодо здатності відомих джерел російської дезінформації поширювати неправду про вторгнення путіна в Україну, іспанською чи будь-якою іншою мовою", – наголосили сенатори.

Підписи під зверненням поставили сенатори Роберт Менендес, Тім Кейн і Білл Кессіді.

Нагадаємо, у квітні група в складі понад 20 законодавців США надіслала подібного листа до Facebook.

Liked the article?
Help us be even more cool!